kino

Kulturdirektoratet kartlegger kulturlivets arbeid med klima og miljø

Hvordan arbeider det norske kulturlivet for å nå klimamålene? På vegne av Kulturdirektoratet sender Verian nå ut en undersøkelse til flere hundre av landets kunst- og kulturaktører. Norge har sluttet seg til... Les mer »
snn

Sparebank 1 Nord-Norge: Årets kunstnerstipend er tildelt

For første gang er Samfunnsløftets stipend til yrkesaktive kunstnere i Nord-Norge delt ut. 30 kunstnere bosatt fra Kirkenes i nordøst til Sandnessjøen i sør har blitt tildelt til sammen 4,5 millioner. Hvert... Les mer »
Foto: Ingrid Kjelling

Bodø2024 og Parkenfestivalen blir vertskap for Arrangørkonferansen 2024

Hvert år samler Norske Kulturarrangører (NKA) landets arrangører for å utveksle erfaringer, bygge nettverk og få faglig påfyll. I år var Litteraturhuset i Fredrikstad vertskap, og neste år møtes kulturarrangører i Norge... Les mer »
musikk jul

Julestemning på Stormen: Kulturskolens julematiné

Søndag 26.11 er det klart for kulturskolens tradisjonsrike juleforestilling. Med to forestillinger i Stormen konserthus, kl. 13:00 og 15:00 kan man oppleve et allsidig juleprogram som presenteres av elever på musikk, drama og... Les mer »
Nordland fylkeskommune

1,1 millioner kroner til kultur i Nordland

Fylkesrådet har fordelt 1,1 millioner kroner til ulike kulturprosjekter i hele Nordland. I denne runden er 76 søknader vurdert. Totalt søknadssum var på litt over 6,5 millioner kroner. – Vi har prioritert... Les mer »
film

Besøkstallene for musikk og scenekunst er betydelig lavere enn før pandemien

En ny rapport fra Kulturdirektoratet viser at virksomhetene innen musikk og scenekunst fortsatt sliter med ettervirkninger etter pandemien. Tallene for 2022 viser antall besøkende har falt med en fjerdedel sammenliknet med 2019.... Les mer »
linn skåber

Terningkast 6: Topp forestilling med Linn Skåber og Ine Jansen

Linn Skåber og Ine Jansen er venner og skuespillere. De ville gjerne gjøre noe sammen. Linn ville spille Samuel Becketts klassiker Mens vi venter på Godot, men Ine var mer usikker. Søndag... Les mer »
standup

Linn Skåber og Ine Jansen med forestilling på Stormen Konserthus

Linn Skåber og Ine Jansen er venner og skuespillere. De ville gjerne gjøre noe sammen. Linn skrev et nytt stykke. Om to kvinner midt i livet og den snikende følelsen av at... Les mer »
Kulturdirektoratet

Kulturrådet endrer navn til Kulturdirektoratet

Den statlige virksomheten Kulturrådet har nå endret navn til Kulturdirektoratet, mens rådskollegiet som forvalter Norsk kulturfond beholder navnet Kulturrådet. – Vi rydder i rollene, men samfunnsoppdraget vårt er det samme, sier direktør... Les mer »
klassisk musikk

LESERINNLEGG: Fordypning i musikkopplæringen i videregående skole må bestå!

Norsk kulturskoleråd Nordland er blitt gjort oppmerksom på at Nordland fylkeskommune jobber med nedtrekk i tildeling til MDD-linjene i fylket fra neste skoleår. Nedtrekkets størrelse tilsvarer halvering av enetimene på musikk, som... Les mer »