standup

Linn Skåber og Ine Jansen med forestilling på Stormen Konserthus

Linn Skåber og Ine Jansen er venner og skuespillere. De ville gjerne gjøre noe sammen. Linn skrev et nytt stykke. Om to kvinner midt i livet og den snikende følelsen av at... Les mer »
Kulturdirektoratet

Kulturrådet endrer navn til Kulturdirektoratet

Den statlige virksomheten Kulturrådet har nå endret navn til Kulturdirektoratet, mens rådskollegiet som forvalter Norsk kulturfond beholder navnet Kulturrådet. – Vi rydder i rollene, men samfunnsoppdraget vårt er det samme, sier direktør... Les mer »
klassisk musikk

LESERINNLEGG: Fordypning i musikkopplæringen i videregående skole må bestå!

Norsk kulturskoleråd Nordland er blitt gjort oppmerksom på at Nordland fylkeskommune jobber med nedtrekk i tildeling til MDD-linjene i fylket fra neste skoleår. Nedtrekkets størrelse tilsvarer halvering av enetimene på musikk, som... Les mer »
Davvi

Beddingen Kulturhus viser barneteateret «De Blåkledde»

Beddingen Kulturhus viser teaterforestillingen «De Blåkledde» 30. september kl. 18.00 og lørdag 1. oktober og søndag 2. oktober, kl. 14.00 og 18.00 begge dager. «De Blåkledde» er en barneforestilling av og med Matias... Les mer »
nfk

Landsdelsrådet for kultur støtter Kvääniteatteri og gratulerer Hedda-prisvinnere fra Nord

Kulturrådene i Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner møtes årlig under festspillene i Nord-Norge som en del av det nordnorske kultursamarbeidet. Landsdelsrådet fikk blant annet presentert plan og visjoner for det ny-etablerte... Les mer »
scandic live nation

Bevilger 10 millioner til gjenåpning av kulturlivet

Kulturdepartementet annonserte fredag 10.09.2021 at de bevilger 10 millioner kroner i ekstraordinære stimuleringsmidler til Kulturrom for å ”bidra til å stimulere sektoren i gjenåpningsperioden”. Nå er en ny ordning klar og første... Les mer »
olavsfest

Erna og Jonas møtes på Vestfronten under Olavsfest i sommer

– Hva er rettferdighet, spør Olavsfest. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møtes for å svare under årets Vestfrontmøte. Vår oppfatning av ordet rettferdighet – tema for Olavsfest 2021 i Trondheim –... Les mer »
teater

Bodø/Glimt og Eilertsen & Granados teaterkompani fikk kulturpris

Bodø/Glimt og Eilertsen & Granados teaterkompani i Stamsund fikk nylig tildelt kulturpris for 2020 av Nordland fylkeskommune. Vinnerne har på hver sin måte bidratt til gi nordlendingene større felles opplevelser og mye glede, opplyser... Les mer »
teater

1,3 millioner til satsing på unge scenekunst-talenter i Nord-Norge

Det er nå tildelt 1,3 millioner til RadArts (nettverk for fri scenekunst) sin satsing på unge scenekunst-talenter med tilknytning til Nord-Norge! Talentprogrammet Uredd er rettet mot unge scenekunstnere i etableringsfasen som vil... Les mer »
teater

Norske kulturhus ønsker omkamp om avstandsrestriksjoner

De nye presiseringene fra FHI om avstandsrestriksjon i sal vil få store konsekvenser for konsert- og kulturhus om de blir stående. Torsdag 18. juni kom FHI med nye nasjonale bestemmelser for avstandsrestriksjon... Les mer »