nfk

Landsdelsrådet for kultur støtter Kvääniteatteri og gratulerer Hedda-prisvinnere fra Nord

Kulturrådene i Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner møtes årlig under festspillene i Nord-Norge som en del av det nordnorske kultursamarbeidet. Landsdelsrådet fikk blant annet presentert plan og visjoner for det ny-etablerte... Les mer »
scandic live nation

Bevilger 10 millioner til gjenåpning av kulturlivet

Kulturdepartementet annonserte fredag 10.09.2021 at de bevilger 10 millioner kroner i ekstraordinære stimuleringsmidler til Kulturrom for å ”bidra til å stimulere sektoren i gjenåpningsperioden”. Nå er en ny ordning klar og første... Les mer »
olavsfest

Erna og Jonas møtes på Vestfronten under Olavsfest i sommer

– Hva er rettferdighet, spør Olavsfest. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møtes for å svare under årets Vestfrontmøte. Vår oppfatning av ordet rettferdighet – tema for Olavsfest 2021 i Trondheim –... Les mer »
teater

Bodø/Glimt og Eilertsen & Granados teaterkompani fikk kulturpris

Bodø/Glimt og Eilertsen & Granados teaterkompani i Stamsund fikk nylig tildelt kulturpris for 2020 av Nordland fylkeskommune. Vinnerne har på hver sin måte bidratt til gi nordlendingene større felles opplevelser og mye glede, opplyser... Les mer »
teater

1,3 millioner til satsing på unge scenekunst-talenter i Nord-Norge

Det er nå tildelt 1,3 millioner til RadArts (nettverk for fri scenekunst) sin satsing på unge scenekunst-talenter med tilknytning til Nord-Norge! Talentprogrammet Uredd er rettet mot unge scenekunstnere i etableringsfasen som vil... Les mer »
teater

Norske kulturhus ønsker omkamp om avstandsrestriksjoner

De nye presiseringene fra FHI om avstandsrestriksjon i sal vil få store konsekvenser for konsert- og kulturhus om de blir stående. Torsdag 18. juni kom FHI med nye nasjonale bestemmelser for avstandsrestriksjon... Les mer »
Matias Bjune Pedersen

Arrangerer Hanegal sommerleir på Ljønes ved Bodø

I sommer arrangerer søsknene Matias Bjune Pedersen (23) og Karlotte Bjune Pedersen (19) Hanegal Gårds- og teaterleir – sommerleir på Medtigården på Ljønes – der de begge er oppvokste. Ljønes har en rik... Les mer »
konsert

LESERINNLEGG: Nordland trenger sterke kulturregioner

Nordland fylkeskommune sendte like før jul ut et brev til alle kommuner i fylket hvor de varslet oppsigelse/reforhandling av avtalene som gjelder sceneinstruktørordningen og andre fylkeskommunale kulturtilskudd, heriblant også distriktsmusikerordningen. Styret i... Les mer »
kulturtanken

VIDEO: Kulturarv for fremtiden

Den første utgaven av SPOR, kulturarvs egen visningsarena i Den kulturelle skolesekken, ble en suksess på Stiklestad. – Jeg har fått bekreftet at når mange møtes rundt et tema, popper det opp... Les mer »
sal konsert kino

Trafikkopplæring med musikkteater i Nordland

Nordland Fylkes Trafikksikkerhetsutvalg sender i uke 38 teatergruppa «Laffen og Kikka» rundt på skolene i fylket med trafikkteater-forestillinga «Ville veier og vrange skilt».  Turnèen starter med forestilling på Sortland skole mandag 16.... Les mer »