Kald og fin påske gir økt brannfare – Skader for millioner

gjensidige brann

En tørrere og solrik påske i kombinasjon av grill og åpen ild kan gi flere branner, advarer Gjensidige.

– I månedene april og mai i fjor registrerte forsikringsbransjen over 100 skader etter branner og branntilløp der kilden var grill, fyrstikker, og røyking. Erstatningsutbetalingene endte på nærmere 30 millioner kroner, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige. 

Den neste uken er det meldt om fortsatt fint vær og en stor SOL pryder værkartet over det meste av landet. Brannfaren kjenner de fleste til, men få er klar over at et lite vindpust kan flytte en brukt, men glovarm engangsgrill flere meter.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Griller en i egen hage, ha et trygt underlag, slukk grillen med vann og legg noe tungt på grillen så den ikke blåser av sted, sier Voll. En engangsgrill kan være brannfarlig i lang tid etterpå. Aller helst bør en gå for andre alternativer. De samme forholdreglene gjelder om en tenner opp bål i naturen.

– Selv om det kan være kaldt, kan bakken være knusktørr, og da skal det lite til før det tar fyr, sier Voll videre. Han foreller at det allerede har vært flere mindre gressbranner, og brannfaren blir ikke mindre, så lenge det fortsatt er opphold og fint vær.

Les også:  50 år med tekst under korken!

– Voll anbefaler at innbyggerne følger de lokale rådene og oppfordrer alle til å være forsiktig med åpen ild. Også værtjenesten yr.no melder om økt brannfare og Voll ber påsketuristene om å være ekstra obs på vindforholdene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.