Julegrytene settes ut for 117. året

frelsesarmeen jul

I 2016 samlet det norske folk inn rett over 30 millioner kroner i grytene. Frelsesarmeen setter i disse dager ut den tradisjonsrike julegryta igjen. For mange byr den på julestemning, for andre nødvendig mat og varme klær.

I Norge har julegryta vært Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember siden 1901. Othilie Tonning, daværende leder for Frelsesarmeens sosialarbeid blant kvinner, så julegryta som en løsning for å skaffe midler til arbeidet hun drev. Og slik er det fortsatt. Midlene som kommer inn i julegryta muliggjør store deler av Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Kommandør William Cochrane er nåværende leder for Frelsesarmeen i Norge. Skotten opplever snart sin andre jul her til lands, og han er imponert over det norske folks raushet.

– Da jeg i fjor for første gang fikk oppleve desember i Norge, var jeg overveldet over å se den posisjonen julegryta har her i landet, og den enorme tilliten og givergleden det norske folk har til Frelsesarmeen. Det er en støtte og tillit vi ikke tar lett på, forsikrer han.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Selv om julegryta er en ærverdig tradisjon, ønsker Frelsesarmeen samtidig å tilpasse seg endringer i folks betalingsformer. I flere år har det vært mulig å gi med kort og SMS – og særlig i fjor kom Vipps på banen som en betydelig giverkanal.

– Når vi i år setter ut julegrytene for 117. gang, så er det ikke fordi det er en tradisjon, men fordi det fremdeles er mange som trenger vår hjelp i Norge, bekrefter Cochrane.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

I Bodø finner du julegryta på City Nord og i Glasshuset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.