7 av 10 ordførerkandidater sier ja til ny satsing for å få flere opp av sofaen

sykkel

Kun èn av tre oppfyller helsemyndighetenes råd til fysisk aktivitet. 7 av 10 ordførerkandidater sier nå ja til en ny satsing som kan endre dette.

Et flertall av listetoppene i kommune- og fylkestingsvalget mener at det er på tide å opprette egne aktivitetsråd i norske kommuner, for å få flere opp av sofaen. På landsbasis oppfyller kun en av tre helsemyndighetenes anbefaling til fysisk aktivitet.

I en undersøkelse gjennomført av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, svarer 7 av 10 listetopper at de ønsker at deres kommune skal opprette et aktivitetsråd.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– De fleste kommuner har i dag et idrettsråd som arbeider for å styrke idrettsaktiviteten og dialogen med kommunen. Tanken er at aktivitetsråd skal være et tilsvarende organ for friluftsliv og annen egenorganisert aktivitet. Målet er kort og godt å få flere i aktivitet, forklarer Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv.

Undersøkelsen er gjort blant listetoppene i partiene på Stortinget, samt Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Per i dag er Arbeiderpartiet det eneste partiet som har opprettelse av aktivitetsråd i sitt partiprogram.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Flere undersøkelser viser at friluftsliv og lavterskelaktivitet er den aktivitetsformen de fleste av oss kunne tenke oss å gjøre mer av. Ordførerkandidatenes svar er derfor svært positivt, mener Norsk Friluftsliv.

– Alle er enige om at det trengs å gjøres mer for å få flere i aktivitet. Ser vi på hvilke aktivitetsformer folk selv oppgir at de ønsker å gjøre mer av, så kommer friluftsliv og andre lavterskel-aktiviteter på topp. Dette er aktiviteter du kan gjøre når det passer deg, og som ofte ikke innebærer konkurranse slik som mange idrettsaktiviteter. Målet med et aktivitetsråd er nettopp å senke terskelen for at flere kommer seg ut, sier Meland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.