IOC gir Norges Idrettsforbund fire ukers frist

ol

I den alvorlige situasjonen verden nå befinner seg i er NIF tilfredse med at IOC nå har satt en fire ukers frist for å ta en endelig beslutning på hvorvidt lekene gjennomføres som planlagt, eller utsettes.

– Vi sendte et brev til IOC president Thomas Bach før helgen hvor vi uttrykte vår sterke bekymring vedrørende koranasituasjonen og at denne måtte være under global kontroll før lekene kan gjennomføres. Vi registrerer gjennom helgen at andre olympiske komiteer og flere amerikanske forbund har uttrykt tilsvarende bekymringer som oss. Slik situasjonen er nå ser det mørkt ut med tanke på å gjennomføre OL/PL i Tokyo i sommer som planlagt, sier idrettspresident Berit Kjøll og fortsetter:

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Nå har vi fått en konkret dato å forholde oss til og det er viktig, ikke minst for våre utøvere som forsøker etter beste evne å forberede seg til et mesterskap under de mildt sagt uoversiktlige, krevende og rådende forhold. Det er på langt nær optimalt, sier Kjøll. 

NIF vil følge den videre utviklingen de nærmeste ukene nøye og har i den sammenheng bedt IOC om innsikt i de viktigste milepælene som leder frem til den endelige beslutningen om OL/PL i Tokyo skal gjennomføres som planlagt eller utsettes.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

International Paralympic Comittee (IPC) gir sin fulle støtte til IOCs beslutning og følger samme linje som IOC vedrørende en fire ukers frist før en endelig beslutning fattes om OL/PL i Tokyo 2020. 

– Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité er tydelige på at helse og sikkerhet trumfer alle andre hensyn. Derfor vil vi uansett fatte en selvstendig beslutning på hvorvidt norske utøvere vil delta i OL/PL Tokyo 2020. Her følger vi rådene fra internasjonale og nasjonale helsemyndigheter, i tillegg til andre relevante myndighetsorganer. I tillegg vil utøvernes standpunkt tillegges stor vekt i vårt totale beslutningsgrunnlag, avslutter Kjøll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.