Lasse (31) fra Fauske gjør suksess med eget klokkemerke

lasse GRÖNLI

Lasse Furuhovde Grønli fra Fauske jobber egentlig med fiskeoppdrett til daglig, men under corona-tiden kjedet han seg. Men til forskjell fra de fleste andre brukte han tiden til å gjøre noe helt nytt. Han ville starte sitt eget klokkemerke.

Fauskeværingen gjorde en formidabel jobb og startet et eget selskap som designer og produserer eksklusive kvalitetsklokker. Klokkemerket fikk navnet GRÖNLI, og historien bak er interessant.

– Navnet ble til at jeg heter GRØNLI til etternavn, noe som har blitt hentet fra Grønli gård, der hvor min bestefar ble oppdratt. Så jeg fant ut at det er litt en hyllest til familien min og de norske verdier. Men navnet måtte gjøres internasjonalt i tilfelle utenlandske kunder og ikke minst om klokkeselskapet skulle gå viralt, da falt det naturlig å legge inn en Ö da Ø ikke finnes i det internasjonale vokabular, sier Lasse.

Men å starte et eget klokkemerke har ikke vært uten utfordringer.

– Jeg kontaktet en god venn av meg som hjalp meg å starte opp et aksjeselskap, og ikke minst så måtte jeg ta patent på navnet «GRÖNLI» som ble gjort gjennom Patentstyret.

– Jeg har hatt mange flinke kompiser, kjæresten min og ikke minst pappa og mamma som jeg har kunnet «sparre» mine ideêr med, jeg er så heldig med at jeg har så mye flotte mennesker rundt meg som jeg kan diskutere design og høre hva de tenker. Utover det så har jeg hatt mine utkast mot leverandør og så har vi designet modellene litt sammen og kommet fram til flotte resultater, forteller Lasse.

Klokkene produseres i «limited edition», det vil si at når en modell er utsolgt er det ikke mulig å få kjøpt nye, da designes nye modeller. Og konseptet med eksklusive kvalitetsklokke til en rimelig pris har tydeligvis slått an, for nå vurderer gründeren nemlig å utvide.

– Jeg ønsker gjerne å utvide merkenavnet med å produsere spesifikke kvinnemodeller og jeg skulle gjerne ha hatt mer salg mot utlandet, , der har jeg en jobb å gjøre, avslutter Lasse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.