Inn i jobb-prosjekt lanseres i Nordland

jobbintervju

KS lanserer en forsterket innsats for å få flere unge inn i kommunal jobb denne uka. Prosjektet skal drives i samarbeid med NAV og arbeidstakerorganisasjonene i kommunal sektor. Kommuner i tre regioner inviteres med i første omgang.

Unge mennesker i utenforskap har økt under koronapandemien. I dag står titusenvis at unge uten skoleplass og jobb. Den 16. juni lanserer KS en forsterket innsats for å få flere unge inn i kommunal jobb.

Les også:  Nord-Norge kommer dårlig ut

– Inn i jobb er en arena der kommuner kan utforske mulighetene for å gi ungdom et fotfeste i arbeidslivet – enten via utdanning eller arbeid i kommunen, sier styreleder i KS, Bjørn Arild Gram. – Tiltak for å få ungdom i arbeid er lønnsomt for samfunnet. Målet er å få flere som står uten skoleplass og jobb inn i kommunale jobber. 

Samtidig som ledigheten er høyere enn vanlig, er det slikt at kommunal sektor har og får behov for alle ledige hender i fremtiden, særlig innen helse og omsorg.

Les også:  30 millioner til omstilling i Andøy

Kommunesektoren tar nå tak for å jobbe med utfordringen og lanserer nettverk for Inn i Jobb. Inn i jobb er en pilot som i første omgang tilbys kommunene i tre regioner; Agder, Innlandet og Nordland.
KS oppfordrer kommunene til å melde seg på dette prosjektet. 

Den 16. juni klokka 10.00-11.00 lanserer KS på et webinar denne forsterkede innsatsen for å få flere unge inn i jobb. Prosjektet skal drives i samarbeid med NAV og arbeidstakerorganisasjonene i kommunal sektor.

Les også:  Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden

Inn i jobb er en rekke møteplasser der kommunene får drahjelp til å rigge sine prosjekter. Den enklte kommune bestemmer selv hvordan innsatsen innrettes lokalt.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.