Åpner dører for norsk næringsliv i Jordan

Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Iselin Nybø ledsager denne uka kongeparet på deres 50. statsbesøk og første statsbesøk til Midtøsten. Statsbesøket til Jordan er Nybøs første utenlandsbesøk som næringsminister.

– Kongelige besøk bidrar til å åpne dører for næringslivet. Jordan er et nytt marked der vi ønsker å utvikle kommersielle partnerskap. Vi reiser til Jordan med rundt 30 norske næringslivsaktører innenfor fornybar energi, turisme, digitalisering, helse og sjømat. De vil utforske samarbeidsmuligheter med jordanske partnere, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

I dag er næringsministeren vertskap for en sjømatlunsj med jordanske myndigheter, næringsliv og aktører innen sjømatbransjen. Samme dag går et norsk-jordansk næringslivsarrangement av stabelen.

– Norge og Jordan har et godt forhold som vi nå ønsker å styrke og videreutvikle. Statsbesøket er en gyllen anledning til å utforske mulighetene for mer næringslivssamarbeid. I løpet av besøket håper vi også på å kunne styrke posisjonen til privat næringsliv i det humanitære markedet. Her har norske selskaper muligheter for eksport av løsninger og er langt fremme på innovasjon og kvalitet, sier næringsministeren.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Jordan har stort potensiale for utbygging av både sol- og vindkraft, hvor Norge har stor kompetanse. Landet har i tillegg en høyt utdannet befolkning, strategisk beliggenhet og frihandelsavtaler med en rekke land inkludert EFTA. I Verdensbankens rapport Ease of Doing Business for 2019 klatret Jordan fra 104. til 75. plass.

– Jordan har en målsetning om å øke landets egenproduserte fornybar-andel, og her er norske fornybarselskaper er verdensledende. Næringslivet kan være en del av løsningen for å bidra til økonomisk vekst og samtidig skape grønne arbeidsplasser, sier næringsminister Iselin Nybø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.