– Barnevernet i Tromsø tok barnet mitt uten å følge loven

tromsø

En alenemor i Tromsø ble fratatt sitt barn etter å ha gjennomgått den ene undersøkelsessaken etter den andre gjennom hele 3 år. En undersøkelssessak i barnevernet kan opprettes på bakgrunn av bekymringsmeldinger om omsorgssvikt fra lege, barnehage, skole eller lignende, men i dette tilfellet skal alle bekymringsmeldingene komme fra faren og hans bekjente.

I tillegg skal en leder i barnevernet i Tromsø være venninne av barnefaren, ifølge moren. Moren og faren skilte lag og det var etter dette at barnevernet begynte den ene saken etter den andre mot moren. Etter hele 5 underøkelsessaker mot alenemoren er barnet nå tatt av barnevernet og plassert i en annen kommune.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Da sak etter sak ble henlagt, må jo henleggelsene av alle sakene være på grunnlag av at barnevernet ikke fant noen tegn på omsorgsvikt i guttens hjem, sier moren.

Årsaken til at barnet ble tatt fra moren av barnevernet i Tromsø etter den 5. undersøkelsessaken skal blant annet være at moren hadde «bekymringsfull manglende omsorgskompetanse».

– Men jeg har jobbet i omsorgssektoren som sykepleier selv i massevis av år, og før det var jeg lærer, og så sier barnevernet at jeg ikke kan ta vare på barn, sier moren til Bodøposten.no.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Ifølge moren skal heller ingen av de lovpålagte retningslinjene være fulgt. Nå er barnevernet i Tromsø anmeldt til politiet for brudd på hele 9 forskjellige lover, inkludert det moren opplevde som trakassering og personforfølgelse gjennom flere år.

Barneverntjenesten i Tromsø kommune har ikke svart på noen av Bodøposten.no sin henvendelser i denne saken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.