Ikke betal for mye skatt – Sjekk skattemeldingen din grundig!

skatteetaten

Nesten alle sjekker skattemeldingen, men halvparten innrømmer at de enten bare ser raskt gjennom tallene eller stoler helt på det som er forhåndsutfylt. To av fem nordmenn oppgir at de sjekker skattemeldingen grundig.

– Går du glipp av fradrag du har rett på, betaler du for mye skatt. Husk derfor å ta deg tid til å sjekke ordentlig, lyder oppfordringen fra divisjonsdirektør i Skatteetaten Marta Johanne Gjengedal.

38 prosent av befolkningen sjekker skattemeldingen grundig når de får den, mens 44 prosent svarer at de bare tar en rask titt. Det viser en helt ny undersøkelse som Opinion har laget på oppdrag fra Skatteetaten.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– To av fem sjekker skattemeldingen nøye, og vi oppfordrer enda flere til å gjøre det samme. Husk at du kan gå glipp av fradrag du har rett på, hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen. Dette kan for eksempel være fradrag for reiseutgifter. Ta den lille halvtimen du trenger for å kontrollere, sier divisjonsdirektør i Skatteetaten Marta Johanne Gjengedal.

– Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, understreker Gjengedal.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Det er flere kvinner enn menn som bare ser raskt gjennom skattemeldingen, mens flere med inntekt over 500.000 sjekker nøye, viser den nye undersøkelsen.

Fem prosent sier de sjekker for feil bare hvis de har fått restskatt og tre prosent forteller at de ikke åpner skattemeldingen i det hele tatt.

Hvert år er det noen få som ikke sjekker skattemeldingen. Det er i hovedsak unge som tjener under frikortgrensen, og pensjonister uten endringer i økonomien.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Det er viktig at alle sjekker tallene fordi vi erfarer at feil kan skje. Du er ansvarlig også for de opplysningene som rapporteres om deg automatisk, for eksempel fra din arbeidsgiver eller bank. Hvis det er rapportert for lite, risikerer du tilleggsskatt.  Derfor anbefaler jeg absolutt at du ser gjennom og sjekker før du leverer skattemeldingen, sier Gjengedal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.