Stor etterspørsel etter båt og båtplass på FINN

småbåt

Stadig flere nordmenn er på utkikk etter båt og båtplass, tross koronakrisen, viser ferske tall fra FINN båt: – Skal du selge båten, er dette tiden å gjøre det på, sier forretningsutvikler.

12. mars iverksatte regjeringen strenge tiltak i Norge i forsøk på å bremse utviklingen av koronaepidemien. Dette har påvirket oss alle i ekstremt stor grad, og i løpet av bare noen uker har vi fått en helt ny hverdag. Dette ser man også tydelig på nordmenns vaner på FINN torget, hvor for eksempel sykler, hagemøbler, trampoliner og Playstation er blant de mest etterspurte produktene akkurat nå.

Økt trafikk på FINN båt nå
Men det er ikke bare på Torget nordmenn befinner seg for tiden. Også FINN båt opplever økning i trafikk og etterspørsel, tross koronakrisen.

– I perioden 12. til 19. mars merket vi, som de fleste andre, at nordmenn satt klistret til TV skjermer og nettaviser. Men etter 19. mars skjedde det noe med båtfolket – og i uke 13 hadde vi vekst på ca. seks prosent i unike brukere, forteller Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på FINN motor:

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Ser man på 2020 så langt, har FINN båt hatt en trafikkvekst på nesten ti prosent på båt til salgs, hvor brukte båter er det aller mest populære.

Voldsom økning for båtplass
Søk etter båtplass er en annen indikator på etterspørsel i båtmarkedet. Også her har FINN båt merket en trafikkvekst den siste tiden.

– Søk etter båtplass forteller oss noe om brukerne er på jakt etter å bytte ut båten de allerede har, eller om de skal kjøpe uten å ha en å selge. I tillegg sier det noe om seriøsiteten til de som er på jakt etter båt; det er lite trolig at man ser på båtplasser hvis båtkjøp kun er en fjern drøm, sier Ryhjell i FINN motor:

– Dette markedet er også i sterk vekst nå. Trafikken på båtplass-annonser på FINN båt i 2020 er, når vi ser uke mot uke, nesten 70 prosent høyere enn den var i fjor.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Flere vil leie
Og nordmenn er ikke bare ute etter å kjøpe båt eller/og båtplasser. Stadig flere er interessert i å leie båt også.

– Hver vår og sommer opplever vi i FINN at det er mange som ønsker å komme seg på sjøen, men som ikke har anledning til eller ikke ønsker å kjøpe seg en egen båt. I tillegg ser vi at det er mange som har en båt de ikke får brukt så mye som de ønsker, og ser dermed sitt snitt til å tjene noen kroner på den ved å leie den ut, forklarer Ryhjell.

– For disse brukerne er “båter til leie” det aktuelle segmentet på FINN. I dette markedet ser vi også en massiv trafikkvekst så langt i år og særlig de siste to ukene, hvor vi teller over 80 prosent vekst. Dette samsvarer godt med den økende interessen for båt i kombinasjon med en usikker økonomisk fremtid for mange.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Det er nå du bør selge
Påskeferien er i gang for mange av oss, og dette er en tid som ofte brukes på å gjøre klar båten for sesongen. Dersom man er blant dem som vurderer å bytte ut eller selge båten man eier, er det nå man bør gjøre det, skal man tro Ryhjell i FINN.

– Ja, definitivt, dette er tiden for å selge. Skal man trekke en konklusjon for båtmarkedet i koronakrisen, så er det at interessen for båt ser ut til å øke hos brukerne, både på nytt, brukt og leie, sier han:

– Det er litt vanskelig å spå hvordan situasjonen vil utvikle seg videre, men det kan være at det er flere som nå vurderer en ferieform som lite trolig blir forbudt; ferie med båt i egen kommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.