Hver fjerde unge bilist innrømmer råkjøring

fartsgrense

I en undersøkelse gjennomført av Infact på vegne av Continental dekk, innrømmer hver fjerde spurte under 29 år at de har brutt fartsgrensen med «god margin» den siste måneden.

Hele 23,2 prosent av de spurte mellom 18 og 29 år innrømmer å ha brutt fartsgrensen med «god margin» den siste måneden, mens kun 8,6 prosent av de over 65 år svarer det samme. At nesten hver fjerde i denne aldergruppen innrømmer å ha kjørt alt for fort er bekymringsfullt, sier Hege Eike Lie fra Continental Dekk Norge.

Les også:  5 personer druknet i august

– Vi i Continental jobber etter en internasjonal visjon som heter Vision Zero. Visjonen er at det skal være null skadde, null drepte og null ulykker i trafikken. Vi mener dette er mulig ved hjelp av gode dekk og gode assistansesystemer i bilene, men vi må også jobbe med holdninger. Hvis de unge har så liten respekt for fartsgrensene, så kan det bli vanskelig.

Les også:  NAF-tips til høstbilister: - Sjekk lysene på bilen før høstmørket kommer

Ifølge Statens Vegvesen har for høy fart vært en medvirkende årsak til mer enn halvparten av dødsulykkene på norske veier. I fjor omkom 135 personer på norske veier.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.