If bemanner opp skadesentre for ekstremværet Elsa

Foto: Torstein Rasmussen

Ekstramannskaper er kalt inn for å takle telefonstorm med forsikringsskader hvis ekstremvær rammer hardt.

Det er ventet svært høy vannstand langs deler av kysten fra mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag. Myndighetene har satt stormflovarselet til rødt for ekstremværet Elsa, og forsikringsselskapet If har allerede opprettet et såkalt hendelsesnummer.

– Vi lager hendelsesnumre når det kan bli mange skader, og vi ønsker å være forberedt, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Les også:  LESERINNLEGG: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad må gå!

Forsikringsselskapet If følger værsituasjonen tett, og har satt skadeorganisasjonen sin i beredskap.

– Vi har kalt inn flere skadebehandlere til å jobbe i kveld for å kunne ta unna telefoner om nødvendig. Det kan bli høyt trykk, og dersom det bare gjelder mindre skader eller ikke er en sak som haster, oppfordrer vi til å melde skade via nettet, sier Clementz.

If tror at særlig naust og bygninger i sjøkanten kan bli rammet. Forsikringsselskapet ber folk ta en titt, og se om gjenstander kan flyttes opp i høyden i stedet for å være på bakkeplan. Det vil også være lurt å se over tomta nær vannet, der det kan være ting som kan bli tatt av vannet.

Les også:  LESERINNLEGG: Norge med i ny FN-hatfest mot Israel

– Gjenstander som flyter rundt, kan skade bygninger, båter, biler og folk, så det vil nok være lurt å ta en runde på eiendommen. Se gjerne også til båten om den ligger på sjøen, og sikre at den er riktig fortøyd, sier Clementz.

– Husk på at din egen sikkerhet kommer først, vurder situasjonen godt og hold deg unna hvis det kan bli farlig, sier han.

Les også:  Trygs reiseforsikring tilbake til normalen

Se været for Bodø her.

Foto: Torstein Rasmussen

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.