Hurtigrute mellom Bodø og Kirkenes: – Regjeringen må sikre hyppigere hurtigruteanløp

hurtigruten

Avgjørelsen om at kun to hurtigruteskip skal gå utelukkende mellom Bodø og Kirkenes rammer mange lokalsamfunn langs kysten. Ruten mellom Bergen og Kirkenes er en viktig del av det norske transportsystemet.

– Hurtigruten frakter 100 000 tonn gods langs kysten hvert år. Hvis vi ikke får skipene i gang igjen så vil dette føre til en økning på flere tusen trailere langs veiene i en periode der vi går inn i den verste ulykkessesongen, sier Johnny Hansen, leder i Godsalliansen og forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund.

Les også:  Bodø Nu felt på fire punkter i PFU

Korona-pandemien har rammet Hurtigruten hardt. Men pandemien gjør også at det er ekstra viktig at denne infrastrukturen langs kysten fungerer. Hurtigruten binder kysten sammen med hensyn til både folk og gods.

– Det er helt avgjørende at regjeringen og Stortinget finner løsninger raskt som gjør at flere skip kommer i drift og går langs hele ruten. Å få til anløp annenhver dag vil være et stort løft fra dagens situasjon og svært viktig for mange samfunn langs kysten, sier Kjell-Olav Gammelsæter, styremedlem i Godsalliansen og direktør i Norske Havner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.