Gammel Opland lanserer juleakevitt for første gang

arcus

Norgesfavoritten Gammel Opland kommer endelig med en julevariant. Nesten 150 år etter at Gammel Opland så dagens lys, lanseres for første gang Gammel Opland Juleaquavit.

Gammel Opland er blitt laget på samme måte i godt over hundre år, og den hemmelige oppskriften er gått i arv i generasjoner. Akevitten er en av nordmenns favorittakevitter, og topper salgslistene på Vinmonopolet hvert år. Gammel Opland har også vunnet flere internasjonale, prestisjetunge priser for den elegante smaken.

– Gammel Opland er en del av norsk kulturarv, og det var på tide at denne favoritten fikk sin egen juleakevitt på lik linje med de andre store akevittmerkene. Dette er en nydelig juleakevitt som bør få sin rettmessige plass på julebordet, sier akevittambassadør i Arcus, Atle Minothi.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

Lagret i seks år lenger på fat
Den første versjonen av Gammel Opland Juleaquavit er en rund og smaksrik akevitt med et fyldig fatpreg. Det skyldes at den har fått ligge og godgjøre seg lenge på fat. Det yngste elementet har ligget minst åtte år på fat, og det eldste elementet i hele 12 år Dette gjør Gammel Opland Juleaquavit til en velbalansert og edel akevitt. Jo lenger en akevitt får ligge på fat, jo edlere blir nemlig akevitten. I tillegg har fagfolka virkelig vært kresne når de valgte fatene som er blitt brukt.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Når man snakker om akevitt så snakker man også ofte om fatets betydning, altså tønnene akevitten ligger lagret på. Det er gjerne fatet som gir norsk akevitt sitt særpreg. Som en hyllest til Gammel Opland valgte vi å bruke de fineste fatene vi hadde, forklarer produktutvikler Rune Kristoffersen.

– Gammel Opland Juleaquavit representerer kvalitet i hver dråpe – det ypperste av århundrelange håndverkstradisjoner i en herlig kombinasjon av julens rike smaker og dufter. Smaken passer svært godt sammen med tradisjonell julemat, men jeg anbefaler sterkt å teste den med dessert eller f.eks. sjokolade.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Hvis du virkelig skal slå på stortrommen til jul ville jeg anbefale å velge Gammel Opland til julematen og Gammel Opland Juleaquavit som en avec til juledesserten. Men, når det er sagt så er Gammel Opland Juleaquavit like god til julemiddagen som til julekosen, sier Kristoffersen.

Gammel Opland Juleaquavit har et krydderpreg med karve, anis, lakris og varm sitrus, og et fatpreg med vanilje, krokan og tørket frukt. Det gir en avrundet sødme. Den ekstra lange modningen med minimum åtte år på fat gir en elegant og velbalansert smak, med en lang og fyldig ettersmak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.