ANNONSE: Salg av vikingsmykker øker

viking smykker

Utvalget av smykker har økt de siste årene, særlig er det håndlagde og unike smykker der utvalget har økt mest, mens de klassiske smykkene har stagnert noe.

Den nye trenden er at man ønsker å ha et smykke, en ring eller en øredobb ikke alle andre har. En av nettbutikkene som har hevet seg på denne trenden er LYR Design.

– Vi merker en klar trend der både menn og damer ønsker å kjøpe ringer og smykker de ikke får kjøpt andre plasser, sier Rune Stulen som er daglig leder i LYR Design.

Men selv om øredobben, smykket, armbåndet eller ringen er unik, trenger den ikke være kjempedyr. En sølvring med tre edelstener for damer koster 4-500 kroner, så prisene er det ikke noe å si på.

– En av stilene som øker mest er vikingsmykker og det beror nok på at kundene synes den stolte tradisjonen er stiling. Bruk av smykker og annen pryd var meget utbredt i vikingtiden, så det er mange flotte smykker å velge mellom, sier Rune.

Det er mye interessant symbolikk i smykkene hentet fra norrøn mytologi. Torshammeren var et av de mest utbredte smykkene, og den skulle bringe hell og lykke til bæreren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.