Ny undersøkelse: Folk fra Nordland sliter med kreativitet hjemme

forfatter

Gjennom pandemien har nordmenn i mye større grad enn tidligere måttet bruke hjemmet til både hobbyer, aktiviteter og jobb. Undersøkelse viser imidlertid at hjemmet ikke alltid har forutsetningene som skal til for å opprettholde kreativiteten i hverdagen.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Respons Analyse på vegne av HP, kommer det frem at 3 av 10 i Nordland føler seg mindre kreative når de skal arbeide hjemmefra sammenlignet med utenfor hjemmet.

– Da mange på kort tid ble nødt til å oppholde seg mer hjemme, var det nok ikke alle som hadde mulighet til å tilrettelegge nok for en kreativ atmosfære, sier administrerende direktør i HP, Verner Hølleland.

Undersøkelsen ble gjennomført i forbindelse med lanseringen av HPs nye bærbare PC, ENVY 14. 918 nordmenn som oppgav at de jobbet hjemmefra ble i våres spurt om hvordan tilværelsen påvirket dem.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

I tillegg til at mange fra Nordland slet med kreativiteten, var det også hos mange mangel på inspirasjon, engasjement og motivasjon.

– 35 prosent følte seg mindre inspirert, mens nesten like mange følte seg mindre engasjert og mindre motivert. 30 prosent av innbyggerne i fylket følte seg også mindre strukturert. Dette tyder nok på at folk ikke har vært flinke nok til å tilrettelegge, sier HP-sjefen.

Han tror mange nordmenn kunne hatt godt av å i større grad legge til rette for en kreativ atmosfære når det fremover skal legges opp til en mer hybrid arbeidshverdag.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

– Hjemmet blir en viktigere del av hverdagen for svært mange i tiden fremover, og så langt det er mulig bør det være en plass eller helst et eget rom hvor det er innredning og utstyr som kan skape inspirasjon, poengterer han.

Interiørekspert og grafisk designer, Maren Baxter støtter også dette.

– Når du arbeider i et godt miljø og i inspirerende omgivelser, med dufter og farger man liker og med godt arbeidslys, får man med en gang mer energi og arbeidslyst. Motivasjonen stiger, og det blir med en gang morsommere og ikke minst enklere å sette i gang tankene og jobben, sier hun.

Til tross for at flere slet med mangel på kreativitet viste også undersøkelsen én positiv trend – folk følte seg mindre stresset.

Les også:  Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

– 44 prosent av respondentene fra Nordland svarte at de var mindre stresset da de arbeidet hjemmefra. Å ikke ha for mange folk hengende over seg virket dermed å ha en positiv effekt på mange på dette området, sier Hølleland.

Han tror høsten og vinteren vil by på mange nye utfordringer rundt hvordan nordmenn legger opp hverdagen sin.

– Det blir nok ikke slik at alle skal tilbake til «normalen». Om man skal fortsette å skape hjemmefra så anbefaler jeg å se på hvordan hjemmet i større grad kan bli et skikkelig mekka for kreativ utfoldelse, avslutter Hølleland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.