Stor og betydelig snøskredfare i Nord-Norge

vinter fjell

Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i flere regioner fra nord i Trøndelag til Troms og Finnmark de neste dagene, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Vi venter STOR snøskredfare i mange regioner. Hold deg unna alt skredterreng, oppfordrer NVE.

Fra nord i Trøndelag til Nord-Troms ventes utfordrende snøskredforhold, med betydelig og STOR snøskredfare i dagene fremover. 

Les også:  Nordland fylkeskommune bruker 3 millioner på opera i Venezia

– Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i hele regionen. Snøskredfaren er økende, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Emma Julseth Barfod.

En kald og tørr start på vinteren har ført til at det har dannet seg vedvarende svake lag i snødekket. Tester og observasjoner de siste dagene har vist at det er svært lett å løse ut skred på disse lagene. Vind og økende nedbør vil øke belastningen på disse lagene og skred vil kunne løsne av seg selv.

Les også:  Situasjonen er ute av kontroll

– Per nå virker varslingsregionene Nord-Troms, Lyngen, Indre Troms, Svartisen og Helgeland å få mest vær og derfor er mest utsatt, men vi venter også naturlig utløste skred ellers i Nordland, Troms og Nord-Trøndelag, sider vaktlederen.

Selv om snøen er svært etterlengtet for skifolket i Nord-Norge og mange skikjørere nok føler at de har mye skikjøring til gode etter en snøfattig start på vinteren, har snøskredvarslingen en klar oppfordring til skifolket:

Les også:  Død person funnet i Stokmarknes sentrum

– Hold deg unna skredterreng og utløpsområder! Vedvarende svakt lag i snødekket gjør forholdene svært ustabile og skred kan bli store, advarer Barfod.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.