Halv pris for tannlege i Nordland for denne gruppen

Nordland fylkeskommune

Fyller du 21 eller 22 år i år, har du rett til 50% rabatt hvis du går til en offentlig tannklinikk. Det er Stortinget som har vedtatt ordningen, og den skal gjelde i hele Norge, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Mange opplever at det er så dyrt å gå til tannlegen at de vegrer seg for det, derfor er jeg veldig fornøyd med at Stortinget har vedtatt denne ordningen for 21- og 22-åringene. Det mest logiske er om tennene blir behandlet på samme måte som resten av kroppen, så dette er en god start, sier Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Les også:  Rødt kritisk til ferjeanbudet Dønna - Herøy

Fylkesråden håper at ungdom nå benytter seg av sjansen og får sjekket tennene før de må betale full pris.

Tilbudet gjelder for de som er født i 2000 og 2001, det vil si de som fyller 21 eller 22 år i 2022. Tilbudet følger kalenderåret ut det året de blir 22 år. 

– Tilbudet er at du får 50 % rabatt på tannhelsetjenester fra en av våre klinikker, altså de offentlige tannklinikkene, sier fylkestannhelsesjef Henrik Schmidt.

Les også:  Rødt: Fylkesrådet bidrar til å overkjøre miljøhensyn i Nordland

Tilbudet omfatter nødvendig tannhelsehjelp hos offentlige tannklinikker. Kosmetisk tannbehandling gir ikke rabatt. 

– Dersom denne gruppen har fått tannhelsehjelp på en privat tannklinikk i januar, februar og mars i 2022, vil de få refundert 50% av dokumenterte utgifter. Det samme gjelder hvis de har vært på en offentlig tannklinikk, men her trenger du ikke kvittering, forteller fylkestannhelsesjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.