Techno Builders fra Bodø sikret seg veilederprisen i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse

hkstrategies

Lørdag konkurrerte Bodø-talentene og 44 andre lag under den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Techno Builders fra Mørkvedmarka skole tok veilederprisen under dagens finale, og fikk skryt for fenomenal innsats av både dommerne og arrangører.

– Et høyt nivå og usedvanlig skarpe hoder, sier Liv Ims, prosjektleder i Equinor Morgendagens helter om Techno Builders.

Jubelen sto i taket under dagens skandinaviske finale i FIRST LEGO League, verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse, da over 500 barn og unge endelig kunne møtes igjen til fysisk skandinavisk finale for første gang siden 2019.

Det er FIRST Scandinavia som står bak konkurransen, som med støtte fra Equinor jobber for å øke unge menneskers interesse for teknologi og realfag til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

–Det er nettopp Bodø-elevene og andre unge mennesker med et ekstra gir og driv vi trenger i fremtiden, forteller Silje Kumeus, konseptleder i FIRST Scandinavia.

Selv om dagens intense konkurranse ikke endte med flagget helt til topps for Bodø-gjengen, kunne det unge laget smile stort over å motta veilederprisen, og skryt, klapp og heiarop fra både juryen, arrangørene og publikum. 

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Briljerte med hybridfly-løsning 
Det var i november i fjor at de imponerende programmererne, og deres innovative prosjekt sanket flest poeng, og dermed gikk til topps i den regionale finalen i FIRST LEGO League i Salten. Med årets tema «Cargo Connect», har lagene jaktet på de beste transportløsningene, hvor laget fra Bodø forsket på en hybridflymodell.

– At barn og unge er engasjerte i realfag og programmering, er både viktig og avgjørende for fremtidens samfunnsutfordringer. Realfag kan både være krevende og komplisert, men i dag har Techno Builders fra Bodø vist at det også mulig å ha det gøy. Laget består av noen usedvanlige skarpe hoder, og det er disse heltene som vil utgjøre den store forskjellen i fremtiden, sier Liv Ims, prosjektleder i Equinor Morgendagens helter.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

De 19 elevene ved Mørkvedmarka skole i 6A kunne i dag juble over strålende innsats og veilederprisen, hvor laget selv nominerte sin veileder, Mufrid Krilic. Gjengen fra Bodø kunne derfor dra hjem med hodet hevet som verdige finalister. 

– Mufrid har lært oss å ha troen på oss selv, og han er veldig flink til å inspirere oss på laget, slik vi at gjør vårt aller beste. Han ser alle, og er flink til å skryte av oss, sier elevene om læreren sin. 

Oppfordrer flere til å utforske realfagsuniverset
Hensikten med FIRST LEGO League, som arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinor Morgendagens Helter, er å vise hvor gøy, lærerikt og nyttig realfag kan være. Kumeus slutter aldri å la seg imponere over de unges iver og kreativitet. Nå håper hun at flere følger etter for å stimulere morgendagens forskere. 

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– Da årets oppdrag ble annonsert, måtte lagene være både kreative og innovative for å finne gode løsninger på utfordringer innenfor transport. Det er fascinerende å se de gode idéene som laget kommer opp med, som er løsninger de voksne ikke har tenkt på enda. Disse barna og ungdommene er fremtiden vår, og jeg tror vi med sikkerhet kan si at fremtiden er lys, sier Kumeus.

Etter finalerundene var det til slutt RoadSnack fra Skjervøy som kunne smykke seg med tittelen som årets Champions av FIRST LEGO League. Laget får dermed muligheten til å representere Norge og Skjervøy i den globale finalen som avholdes i USA i juni 2022.

Kumeus avslutter med å oppfordre lærere og elever til å ta del i FIRST LEGO League, for å få en læringsopplevelse de aldri vil glemme. Påmeldingen til årets sesong starter 1. april.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.