Haikjeften – Ny festival i Narvik starter i august

live turne

Haikjeften er navnet på festivalen som går av stabelen for første gang i Bromsgårdparken i Narvik 23. – 24. august 2019. De som står bak lover å lage en festival som byen kan være stolte av og glede seg over i mange år fremover.

– Endelig skal Narvik få en ny festival av dette kaliberet. Jeg gleder meg enormt til å se byens befolkning møte venner,  naboer og kollegaer i Bromsgårdparken i august. Gjennom to magiske dager, skal vi tilby en helg Narvik har ventet på. Timingen føles veldig riktig akkurat nå, sier Stein Hjertholm, som er initiativtaker til festivalen.

Les også:  Nordnorske grusveier frister syklistene

Bak festivalen står lokale krefter som Hjertholm og Vinterfestuka, i samarbeid med musikkselskapet HES, som driver en rekke store norske festivaler, deriblant Verket i Mo i Rana.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som skal lage Narviks nye festival. Sammen skal vi å lage en festival byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover. Vi føler oss trygge med en profesjonell aktør som HES i ryggen, fortsetter Hjertholm.

Hjertholm og Hans Petter Haaland fra HES har vært i dialog med kommunen og ordfører Rune Edvardsen i lang tid allerede.

Les også:  Skreien kom så sent i år at flere må permittere

– Vi har fått svært positiv respons fra kultur- og næringslivet, og Narvik kommune har virkelig tatt godt imot oss og lagt til rette for videre fremdrift. Nå er vi endelig i gang, sier Hjertholm.

Daglig leder i HES, Hans Petter Haaland, gleder seg til å bidra til den nye festivalen:

– Vi jobber langsiktig og seriøst med de festivalene vi er involvert i, og gleder oss veldig til å lage festival i Narvik. Vi går ydmykt løs på oppgaven og håper å skape et møtepunkt for folk i byen i mange år framover, uttaler han.Hjerholm og Haaland har allerede sikret seg et av landets heteste liveband om dagen, Lind + Nilsen + Fuentes + Holm, som nylig solgte ut to kvelder i Oslo Spektrum på rekordtid.

Les også:  Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

– Bookingen av festivalen er allerede godt igang. Vårt mål er å sette sammen et festivalprogram som favner bredt, samtidig som vi hele veien dyrker artister av høy kvalitet. Vi er således særdeles fornøyd med å ha fått på plass et band dette kaliberet, og gleder oss til å offentliggjøre resten av programmet fremover, avslutter Hjertholm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.