God dekning i påsken – Men husk mobilvettreglene!

telenor

Snøforholdene er ekstra gode i år, og mange planlegger å tilbringe påsken i fjellet. Telenors mobildekning er nå bedre enn noensinne. Likevel bør du tenke på mobilvettreglene før du legger ut på tur.

Når påskesekken pakkes er det én ting som svært få klarer seg uten – mobiltelefonen. Enten man skal ta bilder, sjekke værforholdene, ringe hjem, eller strømme TV-serier på hytta. 

– Mobiltelefonen er kjekk å ha på tur, men til tross for at vi har suveren dekning, gir ikke mobiltelefonene alene god nok sikkerhet på fjellet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Med landets største nett har Telenor nå drøyt 8700 basestasjoner over hele landet, og det gir ikke bare omfattende dekning, men også stabil og sterk brukeropplevelse på 4G og 5G. Det kan være områder der det ikke er dekning på fjellet – men så å si alle hyttefelt og vintersportssteder nyter godt av Telenor-dekning. Og med så god arealdekning, har du også dekning i fjellet eller ved sjøen. Telenors nett er for femte år på råd kåret til Norges raskeste mobilnett, og dette gjør tiden på fjellet ekstra behagelig. 

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Til tross for at mobiltelefonen kan gjøre det enklere å manøvrere seg frem i fjellet, er det likevel viktig å understreke at mobilen ikke kan være den eneste formen for sikkerhet på tur.

– Manglende dekning, kulde som slår ut batteriet, eller batteri som går tomt kan gjøre at mobilen ikke kan hjelpe deg om uhellet er ute. Da er det viktig å ha fulgt tur- og fjellvettreglene, og å ha gitt beskjed til familie og venner hvor turen gikk. Vi ønsker alle våre kunder en trygg og god påske, og oppfordrer alle til å tenke sikkerhet og ta med kart og kompass – og skal du til sjøs bør du ha med sjøkart og helst maritim VHF, sier Amundsen.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Telenors mobile tur- og fjellvettregler

1. Vær forberedt på å klare deg uten mobil på tur eller på fjellet. Ikke la mobilen være ditt sikkerhetsutstyr!

2. Ikke avtal å ringe til faste tider. Du kan befinne deg i et område uten dekning.

3. Ikke stol på at du har dekning overalt.

4. Vær forsiktig hvis du må opp i høyden for å søke dekning. Det kan være fare for ras.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

5. Spar på batteriet, du kan få bruk for det.

6. Husk lader og nødlader/powerbank. Powerbank tilkoblet holder også mobilen mer varm i kulda.

7. Oppbevar mobiltelefon og ekstra ladeenhet nær kroppen. Kulden reduserer batterienes levetid og kapasitet.

8. Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe 110, 112 og 113 via nettet til en annen operatør (forutsatt at det fungerer): Slå av mobilen. Ta ut SIM-kortet, eller skru på mobilen uten å taste pinkode. Slå på mobilen. Ring 112.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.