ANNONSE: Roboter som forbedrer hverdagen

Vi har alle hørt om det, og vi vet at roboter eksisterer, men ikke alle har invitert dem fullt og helt inn i hjemmet sitt ennå. Først og fremst har vi ekstremt mye kunstig intelligens i smarttelefonene vi alltid har på kroppen, og disse fungerer som våre personlige assistenter. Tradisjonelt tenker man ofte at roboter er store tunge maskiner som står montert over et samlebånd, og disse eksister så absolutt ennå, men i dag er begrepet mye mer utberedt enn det. Det finnes for eksempel robotautomatisering som gjør det mulig å få robotene til å samarbeide med oss slik at vi kan arbeide side om side når varer skal produseres. Men det finnes nå et enormt utvalg av roboter på forbrukermarkedet som er spesialisert for å gjøre hverdagen din enklere hjemme.

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Hverdagsoppgaver

Stadig flere nordmenn går til innkjøp av robotstøvsugere, og det av god grunn! De klarer kanskje ennå ikke å håndtere de vanskeligste hjørnene, og de klarer ikke å løfte opp sofaen, men de tar unna den daglige støvsugingen mens du er på jobb slik at du slipper å tenke på dette. Mange av robotstøvsugerne har også en egen moppefunksjon slik at de også kan vaske gulvet for deg. Disse kartlegger rommene de skal rengjøre, og kjører systematisk gjennom alle rommene slik at de ikke hopper over noe støv på gulvet. Man har også smarthøytalere nå som kan sjekke værmeldingen og nyhetene for deg, som kan lese opp oppskrifter til deg på kjøkkenet, og som kan slå på lyset og slå av musikken når du ønsker det.

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Hvitevarer

Smarte kjøleskap har gjort sitt inntog i norske hjem, og disse viser ikke bare siste nyheter og facebookinnlegg på skjermen, de kan også fortelle deg hva som burde stå på handlelisten din. Kjøleskapet har kontroll på hvor mye melk du har igjen, om du trenger å kjøpe egg, og om du begynner å gå tom for smør. Du kan også få smarte vaskemaskiner og tørketromler som kan kontrolleres via smarttelefonen. Det finnes også flere smarte duppedingser som smarte panelovner, smarte lyspærer og smarte dørklokker og dørlåser.

Les også:  ANNONSE: Kredittium hjelper deg med å sammenligne lån på 5000

Fremtiden

I fremtiden kommer vi nok til å se flere og flere roboter bli tatt i bruk til å erstatte dagligdagse oppgaver. Dette kan for eksempel være matkasser eller postpakker som blir levert på døren med drone, som snart kan bli en realitet. Ved å ta i bruk droner til forskjellige leveringsoppdrag kan vi spare miljøet for ekstremt mye utslipp, og vi kan få maten veldig mye raskere levert enn om vi skulle fått pizzaen levert med bil. Utsalgsstedene vil også kunne nå ut til en mye større demografi siden de kan nå over mye større avstander på en halvtime med en drone enn de kan med bil.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.