Get først ute med Wi-Fi 6-ruter i Norge

iphone

Som første store bredbåndsleverandør i Norge tilbyr nå Get en ruter som støtter den nye og grensesprengende Wi-Fi 6-teknologien. Bredbåndsruteren, Zyxel EX5501, gir en uovertruffen digital opplevelse for kundene gjennom høyere hastigheter, større kapasitet og bedre dekning.

– Med denne ruteren sikrer vi våre kunder for fremtiden. Wi-Fi 6 er den nye standarden for trådløse nettverk og åpner opp for en helt ny bredbåndsopplevelse med høy og stabil fart, og muligheten til å bruke mange flere enheter samtidig uten problemer. Som utfordrer i markedet er vi opptatt av å tilby våre kunder det aller råeste innen ny teknologi, sier Ola-Jo Holthe Semb, sjef for bredbånd i Get og Telia.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Zyxel EX5501 er basert på den nye Wi-Fi 6-teknologien og leverer høye trådløse hastigheter på opptil 4.8 Gbps i 5 GHz-nettet og 1.1 Gbps i 2,4 GHz-nettet. Wi-Fi 6-teknologien optimaliserer bruken av båndbredden i det trådløse nettverket og gir større kapasitet. Det gjør at en familie kan strømme og surfe på flere enheter som mobil, nettbrett og bærbar PC samtidig, med høy hastighet og svært lav responstid. Bredbåndsruteren har dessuten en 2.5 Gigabit LAN-port, som gir suveren kablet tilkobling og er perfekt for spilling, og en 2.5 Gigabit WAN-port. Ruterens innebygde antenner gir også mye bedre dekning i hjemmet.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

– Zyxel EX5501 er en av markedets kraftigste bredbåndsrutere, og har en teknisk overlegen løsning sammenlignet med de fleste andre rutere. Kvaliteten på Wi-Fi er dramatisk forbedret, og det er veldig gøy å kunne lansere dette produktet sammen med Get, sier Marius Rönningen, daglig leder i Zyxel Communications Norway. 

For å utnytte potensialet i Wi-Fi 6 trenger man enheter som støtter den nye teknologien. Foreløpig er dette hovedsakelig mobiler som Apple iPhone 11 og de nyeste Samsung Galaxy-telefonene, men det vil komme mange flere enheter fremover, slik som bærbare PC-er og nettbrett. Samtidig er teknologien bakoverkompatibel, som betyr at de enhetene du har i dag i hjemmet vil fungere fint med den nye bredbåndsruteren.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

Gets mål er å levere ledende Wi-Fi-opplevelser til kundene. Selskapet var for eksempel første bredbåndsleverandør som lanserte Mesh-Wi-Fi og Wi-Fi-dekningsgaranti gjennom tjenesten «WIFIX». 

– Med denne lanseringen når vi enda en viktig milepæl på vår reise mot å sørge for at våre kunder får den beste Wi-Fi-opplevelsen i hjemmet, sier Semb. 

Den nye bredbåndsruteren rulles ut fortløpende til Gets nye fiberkunder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.