FrP skuffet over at ikke fergeprisene ble halvert

ferge

FrP fikk ikke støtte fra de andre partiene i å bevilge 1,5 milliarder kroner i krisepakken for å halvere fergeprisene i år.

– Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall, men det ønsket de ikke. Det er synd, først og fremst for alle pendlere og andre som er avhengige av fergene i det daglige langs kysten vår, sier FrPs samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud. 

Les også:  LESERINNLEGG: Rekordhøye drivstoffpriser i 2022

Det ble imidlertid enighet mellom FrP Ap, Sp, Sv og Rødt om å gi regjeringen marsjordre om redusere fergeprisene i forbindelse med revidert budsjett.

– Nå må regjeringen komme tilbake i forbindelse med revidert budsjett og konkrete foreslå reduksjon i fergeprisene i år og en plan for en halvering av prisene i fortsettelsen. Jeg er glad for at vi kom såpass langt, men vårt primære forslag var vesentlig bedre, sier Hoksrud. 

Les også:  Catalonia provosert av Spania og Frankrike

Forslaget som skal fremmes tirsdag lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten

Forslaget vil bli stemt over tirsdag i forbindelse med behandlingen av regjeringens seneste krisepakke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.