TIX spilte inn mulig «Falling Angel» Eurovision-opptreden

nrk

To dager etter seieren i MGP spilte NRK og TIX inn det som kan bli Norges Eurovision-bidrag dersom det ikke blir mulig å reise til Rotterdam i mai.

– I dag har vi spilt i inn det som kan bli TIX og Norges opptreden under Eurovision Song Contest. Vi drømmer alle om å reise til Rotterdam for å lage musikkfest for 200 millioner mennesker, men et slikt «live on tape»-opptak gjør at man kan realisere Eurovision i år, selv om man ikke skulle få reise til Nederland, sier Stig Karlsen. Han er prosjekt- og musikkansvarlig for MGP og leder Norges delegasjon i den internasjonale konkurransen. 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Stig Karlsen forteller at Norge var første ut av 41 deltagerland til å levere sitt backup-opptak.  

Det var strenge krav til gjennomføringen av opptaket. Det skulle gjøres på under 60 minutter, med maks tre opptak av låta. NRK ble overvåket av EBU via video, og alle video og lydfiler skal sendes over for godkjenning. Ingen skal ha mulighet til å redigere i liveopptaket. Dette er for å sikre en redelig og rettferdig konkurranse.   

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– TIX og produksjonsteamet var «on fire» under dagens opptak, og ble heiet inn av en svært så fornøyd komité fra EBU og den nederlandske kringkasteren, sier Karlsen 

TIX fornøyd
– Drømmen er så klart å få reise til Rotterdam, så det håper vi blir noe av. Det var helt utrolig å gjøre opptaket i dag. Vi har faktisk bare hatt ett døgn på å finpusse det som kan bli bidraget til den europeiske finalen, men det virker som hele NRK-gjengen her føler at vi sitter med et verdig bidrag, sier TIX.  

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Jeg har nesten ikke sovet siden før finalen, så nå er jeg skikkelig klar for å komme meg hjem, sjekke anrop og ta en dusj, sier artisten.  

TIX har kommet rett inn på første og andreplass på Topp 50 på Spotify. Førsteplassen med «Falling Angel» og andre med «Ut Av Mørket».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.