Fiskeriforhandlingene med EU i havn

sandberg

Norge og EU er enige om en fiskeriavtale for 2018. Fiskeriavtalen mellom Norge og EU er omfattende. Avtalen gir gjensidige fiskemuligheter på en rekke fiskebestander.

I tillegg samarbeider vi om felles forvaltning. Målet er å bygge opp bærekraftige og robuste bestander i Nordsjøen.

– Fiskeriavtalen er viktig for både for Norge og EU, og jeg er veldig fornøyd med at vi har blitt enige. Det har vært tøffe forhandlinger, men alle har vært konstruktive. Både Norge og EU er opptatt av å sikre en god forvaltning av våre felles ressurser i Nordsjøen og Skagerrak. Med en ny avtale på plass kan vi fortsette det tette samarbeidet, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Bestanden av torsk i Nordsjøen har vært under press, men situasjonen for har bedret seg betraktelig de senere årene. Kvoten er satt til 43 156 tonn. Kvoten til Norge blir 7337 tonn.

Bestanden av nordsjøsild er i god forfatning. og kvoten er satt til 600 588 tonn. Den norske kvoten er på 174 171 tonn.

For sei, som også er i god forfatning, er kvoten for 2018 satt til 105 793 tonn. Den norske kvoten er 55 012 tonn.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

– De siste årene har Norge hatt en høy torskekvote i Barentshavet. Det har gjort det utfordrende for Norge og EU å utveksle fiskemuligheter i hverandres farvann, fordi EU må kompensere for torsken de får fra Norge med kvoter til norske fiskere i EUs farvann. Det er positive nyheter at situasjonen er bedre i Nordsjøen nå, sier fiskeriminister Sandberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.