MUSIKK: Ida Jenshus ute med albumet «From This Day On»

drabant

Etter to år i Nashville, har Ida Jenshus laget sitt første album på lenge i hjembyen Trondheim. «From This Day On» er kjærlig, politisk, og overraskende. På sitt sjette album har Ida Jenshus for alvor tatt steget ut av komfortsonen.

Hennes Spellemannvinnende signatursound forankret i amerikanaen har fått selskap av popen, som Emmylou Harris og Gram Parsons ispedd ABBA. Det stammer fra et behov om å lage et mer energisk album, og at musikken skal gjenspeile livet hennes.

Førsteinntrykket kom i form av øyeåpneren «Love You A Little Less», som i november i fjor markerte starten på Idas nye reise. Den gikk i tillegg rett inn på A- listen til P13, og med terningkast fem meldte Adressa at at singelen lovet godt for det som var i vente. Siden da har hun med singler som «Heartland» og «That Morning» fortsatt å løfte lydbildet sitt til nye, fengslende nivåer. Det er også tilfellet på den fjerde og siste singelen, «Over Before It Started». Her, som på de foregående singlene og låtene på From This Day On, trekker hun lytteren tett inntil, og bekjenner livet hun valgte allerede som 17-åring.

– Låtene her handler om å gjennomgå noe tungt, men at man forhåpentligvis kommer ut av det med nye erfaringer og perspektiv på ting. Derfor synes jeg at tittelen passer så fint, dette med å fri seg fra noe og komme videre, og prøve å unngå at man henger seg opp i de samme sporene hele livet, forteller Ida.

Men dette er bare noen brøkdeler av det From This Day On byr på. Blant de ti nye sangene leverer Ida også treffsikkert med «Just A Dream», samt sommervarme «Fleeting One» og «Rushed Emotions», med en dunst av både Sharon Van Etten og The War On Drugs. Ifølge Ida er dette en bandplate – ikke bare fordi henholdsvis gitarist Alexander Pettersen og bassist Pål Brekkås også har vært medprodusenter på plata, men også fordi albumet har blitt formet av møtene med publikum ute på turné. Det har gitt indikasjoner på hvor de burde gå.

– Dette albumet er en del av min stadige jakt på å bli et bedre menneske og låtskriver, og at jeg skal bli flinkere til å legge ting bak meg og se framover. Jeg føler selv at jeg brøytet meg videre med disse låtene. Akkuret det har vært renskende for meg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.