Fem tursteder du må oppleve i Nordland

Nordland er en perle hvor fantastiske turmuligheter venter rundt hvert eneste hjørne. Her finner du noe som passer for alle, enten du foretrekker havet, skogen eller fjellet. Ønsker du å komme tettere innpå en vill og vakker natur, samtidig som du holder målene dine om å være mer aktiv ute, er Nordland helt klart stedet å være.

Et helt hav av muligheter

I Nordland finnes det et hav av muligheter, enten du bor der eller er turist. Du kan jakte på det magiske nordlyset, gå De syv søstre på engang eller dra på avslappende cruise nedover dype fjorder. Nordland er også et sted som er rikt på historie og særegne matskatter, så du vil få en unik mulighet til å oppleve natur og kultur i perfekt symbiose. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til unike turopplevelser som du absolutt ikke vil gå glipp av, og om du skulle trenge en liten pust i bakken kan du nye avslapningen og spenningen et online casino gir deg. 

Les også:  LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

Knips bilder av det vakre nordlyset i Lofoten

Mange lar seg fascinere av det vakre nordlyset som lyser opp himmelen, og er du en av dem bør du helt klart planlegge en tur innom Lofoten. Her kan du bli med på en guidet nattur på jakt etter nordlyset, og du vil få noen unike muligheter til å knipse vakre bilder av det spektakulære lyset. Du får også sett utvalgte visningspunkter, og dette er i tillegg en unik mulighet til å utforske Lofoten arktiske skjærgårder. 

Opplev Den skjulte dalen i Bodø

Ønsker du å oppleve mer av Nord-Norges hovedstad Bodø, passer det perfekt å melde seg på allerede planlagte vandringer. En ekstra bonus er at du slipper alt stresset med å planlegge selv. En guidet tur du ikke vil gå glipp av er gjennom Den skjulte dalen, også kalt Åselidalen. Her vil du komme tett på et unikt fjellandskap, og dette er en tur som passer perfekt også for nybegynnere. Terrenget er relativt enkelt å gå i, men ønsker du noe mer krevende kan du velge en annen sti med en større vanskelighetsgrad. 

Les også:  Nå blir det enklere bussbilletter i Nordland

Fly til Svartisen

Ønsker du å se Svartisen i all sin prakt, er helt klart det beste å fly over den. Denne turen går sørover ut av Bodø, over strender, og gjennom dype daler og smale fjorder. Her får du virkelig mye i en og samme pakke. Du vil også kunne se en isfall fra Engenbreen i Svartisen skli ut og rett ned i en fjord. Hvilken opplevelse! Deretter vil resten av flyturen ta deg over selve Svartisen og tilbake til Bodø.

Cruise deg gjennom Trollfjorden

Trollfjorden er av de mest besøkte naturattraksjonene i Lofoten. Fjorden er ca. 2 km lang og bare 100 meter på det bredeste. Ved å cruise gjennom fjorden vil du få en unik sjanse til å se fjorden og fjellene i all sin prakt, og er du heldig kan du også en haug med havørn som er konger i luften. Denne turen egner seg til alle årstidene. 

Les også:  Mann i Nordland siktet for voldtekt av barn

Fotturer i De syv søstre

Sentralt på Helgeland, sør for Sandnessjøen ligger den kjente fjellrekken De syv søstre på den sagnomsuste Alstenøya. Her kan du gå opplevelsesrike turer på godt oppmerkede stier. Er du riktig sprek kan du gå på alle de syv toppene på en og samme dag. Er du en erfaren fjellgåer kan du fint gå turene alene, og det flere oppmerkede stier med ulik vanskelighetsgrad. Er du ikke like erfaren i fjellet anbefales det at du tar en enklere rute opp til toppen, og går turen sammen med flere. Du kan også booke en guide som kan guide der til mål, og kanskje til og med vise dere noen hemmeligheter som søstrene skjuler.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.