Den Kulturelle Skolesekken i Nordland: Programmet for skoleåret 2021/2022 er klart

film

Den Kulturelle Skolesekken er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år.

– Det er et ærefullt oppdrag å jobbe fram kunst- og kulturprogrammet til de 28.000 elevene som er i både grunn- og videregående skoler i Nordland. I årets program fremhever vi visuell kunst, ved å vektlegge tverrkunstneriske produksjoner med dette som uttrykksform, sier Vikar Produsent Charlotte J. Wergeland i Den Kulturelle Skolesekken i Nordland.

Les også:  Ordfører Knut Nordmo går ut av styret i The Whale

Relevans for målgruppa er sikret gjennom programråd med fagperson, lærere og elever.

Detaljert program ligger nå ute på hjemmesiden. Som en del av lanseringen har man også laget programvideoer for hvert av distriktene der programmet presenteres i sin helhet. De kan sees på YouTube og på Facebook.

– Etter ett år med store begrensinger på hvordan vi kan leve sammen i samfunnet har det blitt tydeligere enn noen gang at fellesskapet er livsviktig for hver og en av oss på mange måter, sier Charlotte.

Les også:  – Nord universitet har en dyktig og dedikert rektor

Kunst og kultur er noe av limet som holder felleskapet sammen- det skaper identitet, tilhørighet og inspirasjon. Det gir oss muligheten til å erfare, oppleve og bli klokere sammen.

– Vi håper at skoleåret 2021-22 skal kunne åpne for store fellesopplevelser i DKS, for sammenblanding mellom kohorter og et forsterket fellesskap, avslutter Charlotte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.