Frivillighet Norge om gjenåpningsplanen: – Ikke tydelig nok

Frivillighet Norge

Statsminister Erna Solberg la nylig fram en plan for gjenåpning av Norge etter koronapandemien. Den er ikke tydelig nok for frivilligheten.

rna Solberg sier det skal legges fram en plan for gjenåpning breddeidretten innen midten av april. Denne må inkludere hele frivilligheten, mener Frivillighet Norge.

– Frivillige aktiviteter er mer enn idrett, og vi forventer at øvrig organisert aktivitet for voksne vil åpnes parallelt med breddeidretten. Kultur- og fritidsaktiviteter og andre møteplasser i frivilligheten er avgjørende for folkehelsen, og organisasjonene er godt trent i smittevern, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Erna Solberg sier regjeringen vil komme tilbake til festivaler og andre sommeraktiviteter i mai. Det er for sent, mener Frivillighet Norge. Regjeringen har heller ikke presentert hvordan den varslede økonomiske stimuleringsordningen for idrett og frivillighet blir for sommermånedene.

– En sommerleir samler gjerne mange tusen barn. Det vil bli alternativer i år, men heller ikke de kan planlegges på et par uker, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

– Mange frivillige organisasjoner har sine største aktiviteter i løpet av sommeren, i form av festivaler, stevner, leirer og sommeraktiviteter for barn. Det har hastet lenge å få rammer for disse om det skal være mulig å gjennomføre dem. Det er for sent å planlegge store arrangement for sommeren i mai, og det er vanskelig å planlegge uten at man kjenner rammene, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge er glad for at regjeringa har vekt på psykisk helse i gjenåpningsplanen.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Ett av tiltakene Erna Solberg nevner, er en ekspertgruppe om psykisk helse. Det er bra, og her må regjeringa inkludere de frivillige organisasjonene. De er i nær kontakt med folk som sliter med utfordringer med rus, ensomhet, spiseproblemer og ulike psykiske helseproblemer, er ofte de første til å se problemene og fremmer daglig den psykiske folkehelsa, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.