En splitter ny redningsskøyte er kommet hjem til Bodø

Redningsselskapet

Ankomsten av RS 176 «Leif-Erik Simonsen» ble feiret i Bodø torsdag, hvor skøyta skal være med å redde liv de neste 20 årene. – Ingen tilfeldighet at vår mest moderne skøyte legges hit, sier fungerende maritim direktør i Redningsselskapet, Berit Letting.

Torsdag ble det en stor markering ved brygga utenfor Stormen Bibliotek i Bodø, der skøyta ble ønsket velkomment hjem. Et oppbud av beredskapsaktører fra blant annet HRS Nord-Norge, Salten politidistrikt, Helse Nord og Røde Kors var til stede. Blant de som holdt appell var ordfører i Bodø, Odd Emil Ingebrigtsen og fylkesberedskapssjef i Nordland, Asgeir Jordbu.

– For oss er Redningsselskapet i Nordland en viktig beredskapsressurs, og vi er veldig glade for at denne ressursen nå forsterkes, gjennom en ny topp moderne redningsskøyte. Jeg vil takke for det gode samarbeidet med Redningsselskapet, og ønsker skøyta og mannskapet lykke til i den viktige jobben langs vår værharde kyst, sier Jordbu.

Les også:  Ivar Andreassen fra Bodø ny styreleder i Fiskebåt Nord

Med en toppfart på 38 knop og en rekkevidde på drøyt 400 nautiske mil, vil denne skøyta ta rollen som en viktig ressurs i den kystnære beredskapen i nordområdene. 

– Denne skøyta vil gjøre det tryggere for alle dere som er glad i sjøen i denne regionen. Uavhengig om du har havet som arbeidsplass, eller som et sted for rekreasjon og fritid. Stor fart og rekkevidde – og god slepekraft gjør skøyta til et perfekt arbeidsverktøy i nord, sa fungerende maritim direktør i Redningsselskapet, Berit Letting.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

Det er den norsk-amerikanske investoren Morten Simonsen som har fullfinansiert den nye redningsskøyta i Ulstein-klassen, gjennom en donasjon til Redningsselskapet i 2021. Etter ønske fra donator skal den nye redningsskøyta bære hans fars navn, Leif-Erik Simonsen. 

– Vi er veldig glade for at Morten Simonsen med familie har valgt å gjøre tryggheten og beredskapen bedre her hos oss i nord. Samarbeidsavtalen som vi har med Redningsselskapet er veldig viktig for kommunen, sa ordfører i Bodø Odd Emil Ingebrigtsen i sin appell.

Les også:  Bodø domkirke: Svein Valle vigslet til biskop

På den nye redningsskøyta finnes også en såkalt «Rescuerunner» – en ombygd vannskuter – til bruk i søk- og redningsaksjoner nære land. Dette fartøyet skal – etter ønske fra donator bære navnet «Rigmor» etter Morten Simonsens mor.  

RS 176 er den tredje skøyta i Redningsselskapets flåte som seiler uten fysiske kart, men med godkjente digitale kartsystemer (ECDIS). Tilsvarende system er installert i redningsskøyta «Oscar Tybring V», som operer utenfor kysten av Øst-Finnmark, og RS «Elias» i Stavanger. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.