Skal lære hele Norge å svømme i «Hele Norge svømmer» på NRK

nrk

Norske svømmeferdigheter er på sisteplass i Norden. Det har Norges Svømmeforbund, Redningsselskapet og NRK tenkt å gjøre noe med gjennom prosjektet «Hele Norge svømmer».

Undersøkelser fra Norges Svømmeforbund viser at kun halvparten av landets 10-åringer kan svømme. Sammenlignet med andre land i Norden er Norge desidert dårligst.

Rundt 100 mister livet hvert år i Norge på grunn av drukning. Trolig kunne mange av dem vært reddet med bedre svømme- og livredningskunnskaper.

Sammen med Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet har NRK satt i gang prosjektet «Hele Norge svømmer» med mål om at hele landet skal bli trygge i vannet og lære seg å flyte før sommerferien.

Prosjektet består av både underholdningsprogrammer og nyhetsjournalistikk for barn og voksne. Selve høydepunktet skjer lørdag 5. juni.

Les også:  To av fem vil følge anti-dietten

Lørdag 5. juni blir det fokus på vannglede og flyting når Christopher Robin «Chris» Omdahl fra FlippKlipp, Salamatu «Sally» Kamara fra Supernytt og Ida Nysæter Rasch fra Sporten inviterer til to direktesendinger fra Frognerbadet i Oslo.

I første sending fra kl. 13–14 blir det offisielle og uoffisielle verdensrekordforsøk, blant annet i samtidig flyting i tre minutter fra kl. 13.37. NRK skal være direkte inne fra flere steder i landet hvor det arrangeres lokale flyterigger – alt fra flytende palme i sør til verdens lengste flytelenke i nord.

På kvelden blir det stor flytefest med gjester og musikk. Vi får også vite om det ble verdensrekorder. Sendingen starter kl. 19.50.

– Jeg har aldri gjort en livesending før, så dette blir en veldig morsom opplevelse. Chris og jeg har veldig lik energi og humor, noe som er veldig godt da vi skal jobbe tett sammen. Ida har vært i gamet lenge og er en dyktig kvinne som jeg gleder meg til å lære masse av! Jeg får det beste av to verdener av å jobbe med disse, og det gleder jeg meg til, sier Sally.

Les også:  Frisk opp sommerfesten med favoritten St. Germain Spritz

– Å starte sommeren sammen med Ida og Sally på denne folkefesten kommer ikke til å bli noe annet enn fantastisk! Jeg gleder meg masse, og det er et utrolig viktig problem vi prøver å belyse. Selv synes jeg det var vanskelig å lære gode svømmeteknikker, og beintakene mine er fremdeles ganske hundeaktige, men jeg håper at vi kan vise at man kan finne trygghet og glede i vannet uansett hvilket teknisk ferdighetsnivå man ligger på, sier Chris.

Les også:  Bodømann død i Stjørdal: En person fengslet

Ifølge programlederne kan seerne forvente seg godt humør, masse energi og sprell, interessante gjester og en god dose alvor.

– Det er hjerteskjærende med alle sakene som handler om noen som har drukna. Det er så mange liv som aldri blir det samme igjen, og så mye tristhet knytta til dette, at det er vanskelig å ta innover seg. Det føles så viktig og riktig å få lov til å sette fokus på noe så livsviktig som det å få deg og meg og alle rundt oss, tryggere i vann! sier Ida.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.