Ekstraforestillinger med Dag Sørås: Eksklusivt intervju!

dag sørås

Standup-stjernen fra nord, Dag Sørås, kommer om få dager til Bodø. Da skal han opptre på Stormen med sin forestilling Emokrati.

Bodøposten.no fikk fatt i den travle standup-stjernen fra Narvik på epost. Les det hysterisk morsomme intervjuet her:

Det blir ekstraforestilling – betyr det at du er dobbelt så populær som du trodde?

– Det er lagt ut to ekstraforestillinger, så nå er selvbildet mitt helt ute av alle proporsjoner. Det var så vidt jeg gadd å svare på denne mailen.

Blir det de samme vitsene på alle forestillingene – eller improviserer du?

– Det blir stort sett den samme materialet ja. Jeg jobber med vitsene ett års tid i forveien, og skraper forhåpentligvis bort det meste av dødkjøttet før premieren. Men ting forandrer seg også underveis, enkelt deler blir lengre, mens noen fjernes helt. Det kan vel best sammenlignes med å legge på seg – du ser ikke nødvendigvis forskjellen fra kveld til kveld, men i løpet av året ser du hvor mye jævligere du ser ut. Eller hvor mye bedre vitsene har blitt.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Drikker du mye øl?

– «Mye» er et vagt ord – vil tro jeg ligger et sted mellom «mer enn de fleste» og «mindre enn jeg gjorde før».

Hva gjør du når du ikke turnerer eller er på TV?

– Henger med familien, går tur med bikkja, ser på Netflix, leser, hører på podcaster og musikk, stirrer tomt ut i lufta mens jeg funderer på hvorvidt livet er meningsløst. Det hender også at jeg stirrer tomt ut i lufta mens jeg funderer på hvorvidt livet er meningsløst mens jeg hører på en podcast og går tur med bikkja. Jeg er en jævel når det kommer til multitasking.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Hvordan er publikummet i sør i forhold til nord i landet?

– Nå som jeg drar mitt eget publikum er forskjellene minimale. Men jeg merker at de som kommer å ser meg er litt eldre enn de stereotypiske atten år gamle guttene som bare vil høre om øl og fitte. Ikke at det er noe galt med verken attenåringer, øl eller fitte, men jeg merker at jeg foretrekker et publikum med litt livserfaring etterhvert som jeg selv sakte men sikkert forfaller inn i middelalder. Kjønnsfordelingen begynner også å utjevne seg ganske bra, og det har selvsagt en siviliserende effekt. Men siden dette intervjuet er myntet på nordnorske lesere så kan jeg like gjerne innrømme at nordlendinger alltid vil være det beste publikummet. Men hold det mellom oss. Jeg må tross alt konfrontere de primitive huleboerne i resten av landet senere på turnèen.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Har du vært mye i Bodø? Liker du byen?

– Sønnen min er født i Bodø, men det sier nok mer om dårlig planlegging enn lokalpatriotisme. Men jeg elsker Bodø, det var en av de første plassene i landet hvor jeg begynte å få mitt eget publikum. Og en tur på Public etter show er noe jeg alltid ser frem til. Så ja – jeg liker Bodø. Jeg skal for faen ha premieren min der.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.