Ekslusivt intervju: Johan Slåttavik

johan såttavik

Johan Slåttavik er en mye omtalt personlighet i norske medier som Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og flere andre.

Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den meningsfulle samfunnsdebattanten Johan Slåttavik:

Du har figurert i mediene om dine politiske meninger, hvorfor er du så engasjert?

– Jeg ønsker å leve i et trygt samfunn. Når jeg ser at samfunnet blir utrygt, så gjør det meg urolig. Det er mye giftig og farlig politikk som får gjennomslag. Og det bekymrer meg. 

Du har også blitt svertet, eller hengt ut i media, hva synes du om det?

– Vel, i begynnelsen ble jeg sint og sur. Men så innså jeg hvilke tvilsomme figurer som står bak disse kampanjene. Nå i dag tar jeg det ikke så tungt. Det blir litt som om Josef Fritzl skulle kalt meg en drittsekk og et dårlig menneske. Det går bare ikke an å ta det alvorlig. 

Hvordan synes du Medie-Norge behandler dissidenter?

– Medie-Norge behandler dissidenter svært dårlig. Mediene bruker bevisst mange skitne triks. Blant annet utelater de ofte sentrale faktaopplysninger for å skape de ønskelige narrativene sine. Videre er PFU veldig partiske, så trynefaktor spiller en svært viktig rolle i klager dit. 

Ser du på deg selv som dissident i Norge?

– Både ja og nei. Jeg tror antakelsene om hva jeg mener går noe forbi hva jeg faktisk mener. På mange måter er jeg egentlig temmelig moderat. Objektivt sett så har jeg ikke så mange ytterliggående eller radikale meninger. Men Norge er et land med en smal meningskorridor, og takhøyden er så lav at ingen virkelig kan stå oppreist i den. Så da er det lett å bli en dissident. 

Du er sjakk-interessert, hvordan skjedde det?

– Ja, jeg elsker sjakk. Det var en norsk forfatter som fikk meg interessert i det som liten. Men jeg dyrket det ikke godt nok i oppveksten. Ikke før jeg for et par år siden fant en gammel sjakk-computer. Da jeg satte batterier i den var det ingen vei tilbake. Sjakk er «full krig». Så det er veldig spennende. 

Du er skribent i flere aviser og redaktør i Akroma.no. Hvordan får du tid til alt?

– Det tar ikke så mye tid som det kan virke som. Nettsiden Akroma.no driver seg stort sett selv, og jeg skriver gjerne artikler på mobilen når jeg tar bussen, eller venter på noe. Jeg er også kommentator for Lykten.no, som er tidligere Frieord.no. De er en interessant og dyktig gjeng å jobbe med. Så det å skrive er en hobby som gir meg mye glede. 

Hva gjør du når du ikke gjør noe?

– Da gjør jeg ikke noe. Neida, jeg liker å lese og spille Minecraft. Akkurat i de siste dagene har jeg utforsket dybdekart fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Slike rare ting er interessant for meg. Så vet jeg hvor dype innsjøer og elver er. Ikke at det er nyttig å vite. Men det er fengende. https://temakart.nve.no/link/?link=innsjodatabase

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.