ManpowerGroup inngår samarbeid med Toppfotball Kvinner

manpower

Utfordringer med å kombinere karriere og toppfotball fører til at mange kvinner i norsk toppfotball slutter for tidlig. Et nytt karriereprogram fra ManpowerGroup skal endre på dette, løfte norsk kvinnefotball til internasjonale høyder – og sette norsk næringsliv i kontakt med noen av Norges fremste idrettsutøvere. 

– Det skjer spennende ting i toppfotballen på kvinnesiden og Manpower har et sterkt ønske om å være en del av fremveksten, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath. 

Selskapet har inngått et samarbeid med Toppfotball Kvinner, som representerer de to øverste divisjonene i Norge. Samarbeidet skal gjøre det lettere for kvinner i Toppserien og 1.-divisjon å kombinere fotball med karriere, og bidra til å profesjonalisere toppklubbene på kvinnesiden. 

– En av de største utfordringene i kvinnefotballen er at mange av spillerne slutter tidligere enn ønskelig, fordi det blir for tøft å kombinere karriere med toppidrett. Det er i tillegg veldig få som kan leve av fotballen, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner. -Vi er veldig stolte av at spillerne våre tar høyere utdanning ved siden av fotballen, men de trenger en bedre balanse slik at de kan satse mer på idretten sin. Samarbeidet med ManpowerGroup griper rett inn i denne problematikken og vil gi oss muligheten til å legge forholdene til rette for spillerne på en helt ny måte, mener Jørgensen.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

To scenarioer er typiske for Norges beste kvinnespillere. Når de er ferdige med å studere, og studielånet må betales, er det mange som slutter fordi de ikke har råd til å fortsette. Eller man er nødt til å slutte fordi det blir for slitsomt å kombinere full jobb med full satsing.

Frafallet påvirker nivået i toppfotballen. Som en del av karriereprogrammet ønsker ManpowerGroup å forhindre dette frafallet gjennom å tilby skreddersydde utviklingsprogram, samarbeide med utdanningsinstitusjoner og bedriftsnettverk, i tillegg til karriereveiledning og rådgivning. 

– Vi åpner relevante og tilpassede arbeidsløp innenfor en rekke sektorer i flere av de største byene. I tillegg etablerer vi egne karriereagenter i de store byene, som skal kartlegge hver enkelt spillers kompetanser og preferanser. De skal bistå hver enkelt med å ta gode valg for en parallell karriere, for å kunne utnytte sitt potensial som idrettsutøver i klubb og på landslag, sier Brath.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Håpet er at samarbeidet mellom ManpowerGroup og Toppfotball Kvinner skal gjøre norsk fotball mer konkurransedyktig sammenliknet med de beste landene i verden, og heve nivået på idretten. 

– Vi mener at dette vil kunne ha stor påvirkning på utviklingen av idretten vår. Gjennom fleksible løsninger vil spillerne både kunne trene mer og restituere bedre. Ikke minst vil det gi dem trygghet å ha en bevisst plan for hvordan de skal utvikle seg både på og utenfor banen, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner. 

Konsernsjefen i ManpowerGroup er stolt over å ha fått på plass samarbeidet, og understeker at det ikke dreier seg om et sponsorat i vanlig forstand. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Dette er en vinn-vinn-situasjon, og for vår del får vi assosiere oss med en kvinnefotball i sterk vekst, samtidig som vi tilgang på 400 topp motiverte, målrettede, strukturerte og ressurssterke personer som vi kan tilby eksklusivt til våre kunder, sier Brath og legger til: 

– Vi har alltid lett etter kompetanse hvor ikke alle andre har lett. På 50-tallet ble vi kjent for å ha «kvinnene med de hvite hanskene» – og for å utnytte det faktum at kvinner var undersysselsatt i Norge. I fjor endret vi vår CV-registrering til å inneholde dataspillerfaring, for å vise frem hvor viktig kompetanse man kan erverve fra nettopp spill. Kvinnene i toppfotballen er en ny tilførsel av ettertraktet kompetanse som vi er sikre på at våre kunder vil synes det er meget interessant å komme i kontakt med, sier Brath.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.