Disse rusmidlene kan bli dødelige i varmen

speed heroin

Varmerekorder settes flere steder i hele landet og noen steder har det vært temperaturer opp mot 35 grader. Foreningen Tryggere Ruspolitikk ber rusmiddelbrukere om å ta særlige forholdsregler i den ekstreme varmen.

Høye temperaturer i kombinasjon med enkelte rusmidler gjør oss mer utsatt for heteslag. Sentralstimulerende rusmidler som MDMA, kokain og amfetamin kan være farlige å bruke i varmen dersom man ikke er påpasselig med å kjøle ned kroppen og opprettholde væske- og saltbalansen. Enkelte legemidler kan også gi høyere kroppstemperatur.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– Det er viktig at både rusmiddelbrukere og utelivs- og festivalarrangører tar ekstra forholdsregler i varmen, mener Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

– Helst bør du unngå bruk av stimulanter når det er så varmt som nå. Disse stoffene gir økt kroppstemperatur også uten fysisk aktivitet og ved romtemperatur.

– Hvis du opplever høy kroppstemperatur etter å ha tatt slike rusmidler, skal du avstå fra fysisk aktivitet, ta av varme plagg og forsøke å kjøle ned kroppen med kald luft, en dusj eller en kald klut på halsen. (Unngå å gå alene ut for luft.) Dersom kroppstemperaturen ikke faller, skal du ringe 113 umiddelbart.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Festivalarrangører og andre med ansvar for større arrangement bør uavhengig av rusmiddelbruk sørge for at det finnes nedkjølingsområder og enkel tilgang til alkoholfri drikke med salter, samt informere gjester om at de ved ubehag relatert til rus kan kontakte vakter uten å risikere politianmeldelse, sier Ina Roll Spinnangr, leder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.