Din BankID er bare din!

iphone bank

Seks prosent har delt sin BankID med andre minst én gang, viser en undersøkelse utført av Norstat. Har du delt passord, bør du endre det i dag!

– Nesten alle vet at BankID er privat, men vi ser likevel at fire prosent mener at det greit å dele passord og kodebrikke med andre, sier Ole Petter Aasen, produktsjef for BankID.

Denne uken starter en bred kampanje for å stoppe deling av BankID og øke kunnskapen om sikker ID-bruk.

Les også:  Pendlerbolig-skandalen: Når våre fremste tillitsvalgte svikter

– Det viktigste du kan gjøre for å unngå svindel er å aldri dele passordet ditt med andre – selv ikke familiemedlemmer eller andre du stoler på. Du ville aldri lånt bort passet ditt til noen andre, og det samme gjelder for din digitale ID, sier Aasen.

Det er svært få som opplever ID-tyveri og svindel i nære relasjoner. Når svindelen skjer, er det ekstra trist, fordi det er et tillitsbrudd.

Les også:  Se opp for lokketilbud på Black Friday

– BankID er veldig trygt å bruke så lenge du ikke deler passord og koder. Svaret er veldig enkelt, spør noen om å få din BankID, si alltid nei. Mistenker du at noen kjenner passordet ditt, så bør du endre det i dag, sier Ole Petter Aasen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.