Dette søker nordmenn etter i sommer

telt ferie camping

Hagemøbler, sykkel, kajakk og telt blant 10 på topp: – Vi ser en stor økning i søk denne sommeren, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget.

Denne våren og sommeren har vi sett en nærmest eksplosiv vekst på . Bare i mai i år har det blitt publisert over 1 million nye annonser på markedsplassen, som er en økning på 26 prosent sett mot samme periode i fjor, mens veksten i juni var på 22 prosent. I tillegg har trafikken inn til annonsene økt med henholdsvis 32 og 21 prosent i mai og juni.

Søk på FINN torget sier mye om etterspørsel blant det norske folk, og ferske tall viser at blant annet hagemøbler, sykler, telt og kajakk er på topp 10 listen over mest populære søkeord i juni.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

Norgesferie og friluftsliv er med andre ord en helt tydelig trend blant nordmenn i år, og telt og kajakk er eksempler på søkeord som har nær doblet seg i popularitet fra samme tid i fjor.

– Vi vet at de fleste nordmenn skal være hjemme eller reise i Norge i årets sommerferie. Dette har vi ikke bare sett på Torget, men også på FINN reise og FINN motor, hvor etterspørselen etter hytter til leie, samt bobiler og båter har vært eksepsjonell høy. En del har ikke egen hytte, bobil eller båt å bo i, og har kanskje ikke funnet seg et sted de kan tilbringe ferien – da er telt et supert alternativ. I tillegg er det en rimelig ferieform, og vi har også sett at det generelt sett er en økt interesse for friluftsliv og camping blant våre brukere, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget:

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Tallene viser også at mange legger til rette for hjemmeferie, da det er nesten 50 prosent økning i søk på hagemøbler i juni i år sett mot juni i fjor. Vi synes selvfølgelig det er veldig positivt å se at så mange ønsker å kjøpe brukte hagemøbler. Gjenbruk er bra både for lommeboka og miljøet, sier bruktmarkedseksperten.

Trafikken innenfor kategoriene “sport og fritid” og “hage, oppussing og hus” er i tillegg svært stor, og dette er blant de mest populære kategoriene på FINN torget også i forhold til antall annonser publisert i juni. 

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– Disse kategoriene har virkelig tatt helt av, og er på “all time high” sett mot tidligere år, sier Opshaug Bakke.

Mest populære kategorier på FINN torget juni 2020:

 1. Møbler og interiør
 2. Hage, oppussing og hus
 3. Sport og friluftsliv
 4. Elektronikk og hvitevarer
 5. Utstyr til bil, båt og MC

Toppsøk på FINN torget juni 2020: 

 1. Hagemøbler 
 2. Sykkel 
 3. Sofa 
 4. Kajakk
 5. Kjøleskap 
 6. Telt 
 7. Spisebord 
 8. Rolex 
 9. Kommode 
 10. Seng 

Toppsøk FINN torget juni 2019:

 1. Hagemøbler 
 2. Sofa 
 3. Sykkel 
 4. Rolex 
 5. Gressklipper 
 6. Louis Vuitton 
 7. Gis bort 
 8. Spisebord
 9. iPhone 
 10. Seng
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.