Dette irriterer oss mest i trafikken

vinter trafikk

Over halvparten av oss irriterer oss aller mest når andre bilister ikke bruker blinklys, viser en fersk undersøkelse om bruk av billys som Infact har gjennomført for NAF.

– Blinklysene bruker vi til å kommunisere med andre på veien. Det er derfor ikke rart at manglende bruk av blinklys irriterer oss, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

– Blinklyset er det lyset du bruker for å vise hvor du skal. Derfor er det viktig å bruke det for åha god kommunikasjon med dine medtrafikanter, forklarerSødal. – Ikke bare skaper det irritasjon når folk ikke bruke blinklyset, men det skaper både forsinkelser og farlige situasjoner også, fortsetter han.  

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Nummer to på listen over irriterende lysbruk er møtende bilister som ikke skrur av fjernlyset. To av ti oppgir at det er det mest irriterende med andre bilisters lysbruk. 

– Skrur du ikke av fjernlysene, blender du de som kommer i motgående fil. De ser rett og slett ingenting i den retningen de skal. Så skru av fjernlysene i tide, sier NAF-rådgiveren. 

Bak disse to største irritasjonsmomentene kommer biler med kun et nærlys og mørke baklys i tunneler og i mørket.  

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– Enøyde banditter er vanskeligere å oppdage i mørket og man klarer ikke å skille på om det er en bil eller motorsykkel som kommer kjørende. Så mangler du en lyspære, få den skiftet, rådgir Sødal. 

Det er noe overraskende at bare 6,7 prosent oppgir at mørke baklys i tunneler og i mørket er det som irriterer mest ved andres lysbruk. Basert på tilbakemeldinger NAF får, kunne man forventet en høyere svarprosent på dette svaralternativet. 

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– For å unngå mørke baklykter er det to ting du kan gjøre. Enten stiller du lysbryteren i bilen på auto, eller du stiller den på full belysning, avslutter Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.