Gustav Iden har blitt en sensasjon i Taiwan

triatlon

Det var mange som lurte på hva for slags caps Gustav Iden hadde på seg da han løp i mål på Ironmans 70.3-mesterskap i Nice denne helgen. I dag har vi lært at de som kjenner symbolene på capsen er stolte og gleder seg stort over valget hans.

Da landslaget trente i Japan før Tokyo-OLs testevent i forrige måned, fulgte Iden sterke norske eventyrtradisjoner. Han fant en caps på bakken. Iden syntes capsen var kul. Det var varmt og flott vær, og deilig å få beskyttet ansiktet mot solen.

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Så Iden plukket opp capsen og tok den i bruk. Laget forsøkte å finne ut hva symbolene betydde, og spurte mange mens de var i Tokyo, uten at de klarte finne svaret. I helgen ble det oppklart. Symbolene var taiwanske og capsen er fra et taivansk taoistisk tempel.

Symbolene er «Puyan Shun Tse Kaung, som referer til Shun Tse tempelet i Puyan, Changua har vi fått vite via melding fra fylkesordføreren i Changhua. Hun har også invitert Gustav til å besøke tempelet.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

I Taiwan har Gustav blitt kjendis over natten. En halvtimes TV-program omtalte bruken av capsen.

Sportsjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, har fått beskjed om at capsen ble utsolgt i løpet av gårsdagen, og at de nå er i ferd med å produsere nye.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.