LESERINNLEGG: Asylturister må utvises fra Norge

vidar kleppe

Også denne sommeren, som resten av året, har mange asylsøkere som har fått asyl i Norge reist tilbake til hjemlandet på ferie og for lengre opphold, noe som helt klart er i strid med vilkåret for å få asyl.

Når du får asyl og beskyttelse i Norge må det være et klart vilkår at du ikke reiser hjem til landet du fikk asyl fra. Demokratene mener bestemt at slike feriereiser må få konsekvenser.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

Loven sier at hvis det kan dokumenteres at du har brutt dette vilkåret risikerer du å miste oppholdsgrunnlaget i Norge. Dette kalles tilbakekallelse av asyl.

Når vi hvert år ser at mange i ulike de innvandrermiljø reiser hjem på ferie til de regimene som de flyktet fra, må norske myndigheter «sette ned foten» og si stopp. Da kan de umulig være reelle flykntinger som har kjempet mot regimer og risikerer å bli arrestert, torturert eller drept dersom de hadde bodd i sitt opprinnelige hjemland.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Demokratene kaller dette for misbruk. Dette er utnyttelse av asylinstituttet og minsker troverdigheten til UDI dersom de får innvilget asyl. De bør umiddelbart få sine søknader avslått. Men dessverre er norsk myndigheter med UDI i spissen for naive til å innse realiteten.

Demokratene for en rettferdig og streng asylpolitikk i Norge hvor folk med beskyttelsesbehov kan få bli, men lykkejegere og grunnløse asylsøkere må selvsagt utvises fra Norge. Nok er nok!

Les også:  LESERINNLEGG: Piggdekk redder liv!

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.