Champions League i 4K-kvalitet til flere hundre tusen nordmenn

fotball

Canal Digital har nylig lansert kanalen Viasat UltraHD i sin Sports-pakke. Nå kommer det også relevant innhold produsert i 4K-kvalitet: For første gang kan alle Canal Digital-kunder som har Sports-pakken og OnePlace-dekoder se direktesendte Champions League-kamper på sin 4K-TV.

Det er storkampene Inter–Barcelona og Bayern–Tottenham som sendes på Viasat UltraHD på tirsdag 10. og onsdag 11. desember kl. 21.00.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby disse godbitene fra Champions League til alle våre fotballfans i Norge. Canal Digital står for kvalitet, og det er første gang så mange tv-seere i Norge får mulighet til å se live-sendte toppkamper i sylskarp 4K-kvalitet, sier Jon Espen Nergård, produktsjef i Canal Digital.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Det har lenge vært snakket om muligheten for å se lineær-tv i 4K-kvalitet, men det har tatt lang tid å få alle ledd til å spille sammen. For at tv-seerne skal kunne oppleve de fantastiske 4K-bildene hjemme i stua må nemlig flere elementer spille på lag; innholdsproduksjon, distribusjon, mottakerutstyr og ikke minst tv-apparater må kunne behandle den høye oppløsningen som 4K-innholdet krever. Det har vært mulig å se 4K-innhold gjennom strømmetjenester som Netflix og YouTube, men foreløpig har muligheten til å se interessant innhold på lineær-tv vært begrenset.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Nå begynner endelig ting å skje. Ni av ti solgte TVer i 2019 har 4K-oppløsning, Canal Digitals TV-boks OnePlace er 4K-klar og har vært i markedet i snart to år, og interessant innhold har endelig begynt å komme. Når Viasat UltraHD tirsdag og onsdag viser to toppkamper fra Champions League i 4K-kvalitet kan vi endelig si: Ventetida er over. Vi gleder oss!, sier Jon Espen Nergård.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Viasat UltraHD finnes på kanalplass 87, og er tilgjengelig for Canal Digital-kunder med Sportspakken (en del av det som tidligere het Familiepakken).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.