Cecilia Brækhus åpner ny utstilling på OL-museet

Stiftelsen Lillehammer museum

På kvinnedagen 8. mars åpner proffbokser Cecilia Brækhus ny utstilling om kvinners kamp for å få delta i mannsdominerte idretter på Norges Olympiske Museum på Lillehammer.

Utstillingen «Kampen for å delta – kvinner i idretten» viser idretten som en av mange arenaer der kvinner har måttet kjempe seg til en plass.

Museet forteller om sterke profiler som har trosset motstand og vært spydspisser for kvinners deltagelse i mannsdominerte idretter som friidrett, kunstløp, langrenn, skihopp, fotball og boksing. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

En av dem er verdensmester i proffboksing, Cecilia Brækhus, som åpner utstillingen på fredag. Hun har vært en pioner for å fremme kvinneboksing, både nasjonalt og internasjonalt. Brækhus ble den første kvinnen i verden som har vunnet alle fem proff-forbundenes verdensmester-belter.

Kjønnsrollemønster og kvinneideal tillot tidligere ikke at kvinner utførte kraftidretter. Det var uestetisk og mannhaftig. Oppfatningen var at kvinnekroppen ikke tålte «anstrengende legemsøvelser».

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

I dag tar vi for gitt at kvinner og menn har like rettigheter og tilgang til idretten, men er det slik?

Utstillingen «Kampen for å delta – kvinner i idretten» vises på Norges Olympiske Museum fra 8. mars 2019 til 12. januar 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.