Ekspertgruppe skal bidra til en tryggere digital barndom

medietilsynet

Medietilsynet har samlet eksperter på området barn og medier for å sikre gode tiltak som kan trygge barn og unge på nett. Tilsynet har rollen som nasjonal koordinator i et stort europeisk prosjekt hvor målet er å gi barn og unge en trygg og positiv digital hverdag.

Prosjektet som Medietilsynet koordinerer er en del av EUs «Safer Internet»-program. Målet er å sikre at barn og unge får ta del i det digitale livet på en trygg måte, og bidra til at de har tilstrekkelig kritisk medieforståelse i sin utforsking av livet på nett og i sosiale medier.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

– Vi har jobbet med barn og digitale medier siden det første EU-prosjektet startet opp i 2002, og har lang erfaring med å skaffe innsikt om barn og unges digitale liv, samt utvikle råd og tiltak som kan trygge barn på nett. For å lykkes med dette arbeidet er vi helt avhengig av å ha med oss eksperter med ulik fagbakgrunn som kan gi oss råd. Vi er derfor svært glade for å få på plass en så faglig sterk ekspertgruppe, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Les også:  Tipsene for å lykkes med datingen: – Hold motet oppe og vær ærlig!

Gruppen skal gi råd og bidra med faglige innspill til tiltak og prioriteringer innenfor prosjektets rammer og satsningsområder ut 2020. I løpet av denne perioden skal Medietilsynet blant annet videreutvikle undervisningsopplegg om kritisk medieforståelse, arrangere workshop for ungdom og arrangere Safer Internet Day. Med i ekspertgruppen er også en ungdomsrepresentant som skal fremme de unges stemme i arbeidet.

– Vi kan ikke jobbe for å trygge barn og unges digitale liv uten å ta de unge med på råd. Vi er derfor veldig glade for å ha med oss en ungdomsrepresentant i rådet, sier prosjektkoordinator Thomas Haugan-Hepsø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.