Bodø/Glimt-talenter slåss for å spille med  flagget på brystet

hkstrategies

Fem spillere fra Bodø/Glimt deltar denne uken på Equinor Talentleir som arrangeres i Porsgrunn. Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å være de beste spillerne i aldersgruppen 14-15 år.

De unge håpefulle heter August Sølberg, Sturla Sagatun-Kristjansson, Kristian Birkelund, Mathias Blix Olsen og Isak Sjong fra Bodø/Glimt samt Isak Hammadou fra Melbo.

Hvis spillerne presterer godt på leiren kan de kanskje få sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden.  

– Det betyr mye å være her, og det er bra at jeg får se hvor nivået ligger. Det gir meg en liten boost til å trene videre. Det er også artig å møte nye folk og trenere, sier Sturla Sagatun-Kristjansson fra Bodø/Glimt. 

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfulle spillere som kan styrke landslagene, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutviklingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagsspillere har vært deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å være en av de viktigste samlingsplassene for de mest talentfulle spillerne innenfor sine årskull. 

 Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemeldinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper at spillerne får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutøvere, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor.  

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Det er motiverende å lykkes med noe du har jobbet for i flere år. Å være blant landets beste spillere er en stor motivasjon, men veien er fortsatt lang, sier August Sølberg fra Bodø/Glimt.

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvikling. Målet til Equinor Landslagsskolen, som denne talentleiren er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningstilbud som det kan være vanskelig å få til i den lokale klubben.  

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

−  Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir coachet av trenere som til daglig jobber med ungdomslandslagene våre. Spillerne fra Bodø/Glimt er her fordi de er blant de beste i sine årskull og fortsetter de utviklingen så får de nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.