Bli rå på selfies: 5 tips for å gjøre deg til en bedre fotograf

pr-o

Er du usikker på når det er best å ta bilder? Trenger du råd for komposisjonen av bildene dine? OnePlus har kartlagt Norges telefonvaner – og ønsket om å bli en bedre telefonfotograf står høyt på listen. Her er noen smarte tips til å få bedre bilder.

I en undersøkelse gjennomført av OnePoll, på vegne av mobilprodusenten OnePlus, kommer det frem at mange nordmenn drømmer om å ta selfier og bilder foran Den Kinesiske mur, på en klippe i Grand Canyon og under Eiffeltårnet. Nå er det hverdagsbildene som gjelder – alle ser på deg eller motivet ditt, og ingen distraheres av Eiffeltårnet. Da er det ekstra viktig å ta gode bilder.

En tredjedel av Norges befolkning ønsker å bli en bedre telefonfotograf, og bortsett fra den berømte selfien, vil særlig kvinner ta bilder av familien og kjæledyr. OnePlus tilbyr forbrukeren raske telefoner med avansert kamerateknologi som er enkel å bruke. Nå deler OnePlus sine tips til hvordan du foreviger fine hverdagsminner.

  1. Det viktigste først: Ren linse. Å holde linsen ren er essensielt for klare og skarpe bilder. Vi kommer ikke unna at linsen tiltrekker seg fett og støv i løpet av en dag. Tørk derfor over linsen med et rent tøystykke, så unngår du forstyrrende elementer og får et tydelig bilde. 
  2. Hold mobilen stabil. Stabilitet er viktig for å få et skarpt bilde, spesielt når det ikke er veldig lyst og når du bruker zoom. Hvis det er mulig burde begge hendene holde telefonen, eller sett telefonen på en stabil overflate og bruk selvutløseren. En tripod er også til god hjelp, dersom du har dette.
  3. Utnytt den gylne timen. Naturlig lys er noe alle profesjonelle fotografer vet å dra nytte av, og det kan du også enkelt få til med smarttelefonen din!Den gylne timen gir deg et helt naturlig filter to ganger hver dag – første timen etter solen har stått opp og siste timen før solen går ned, gir et glødende, gyllent lys med vakre skygger som gir dybde til bildene.
  4. Bruk redigeringsfunksjonen. For å gjøre bildet dittenda bedre, kan du bruke redigeringsfunksjonen som allerede er på telefonen din som standard. Denne finner du direkte fra bildet i kamerarullen. Trykk deg inn på redigering, og trekk opp kontrasten for et ultimat resultat.
  5. Ha det gøy med komposisjonen! Ikke vær redd for å leke med vinkler, perspektiv og plassering av motivet ditt. En fundamental regel for optimale bilder heter tredjedelsregelen på fagspråket, dette er også enkelt å kopiere. Tenk at bildet ditt er delt inn i ni like store ruter. Tre loddrette linjer og tre vannrette. Når du plasserer motivet ditt på linjen mellom høyre eller venstre linje og midten, og i selve krysset enten oppe eller nede, får du automatisk et velkomponert bilde.  
Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Nesten halvparten av de spurte i OnePlus sin undersøkelse ser på et godt kamera som en av de viktigste funksjonene når de kjøper en telefon, og like mange skulle ønske at telefonen deres kunne ta bedre bilder.

En to tre, smil eller ikke smil – og del!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.