Årets juleartist for Frelsesarmeen er Herborg Kråkevik

frelsesarmeen

I år er det Herborg Kråkeviks innspilling av salmen «Fra fjord og fjære» som er tilegnet Frelsesarmeen for å sette fokus på Julegryta, Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Sangen lanseres i disse dager og er spilt inn sammen med Trygve Skaug og Bergen filharmoniske orkester.

– Vi er veldig takknemlige for at Herborg Kråkevik stiller opp for oss igjen, og denne gangen med en gammel salme som også står i Frelsesaremeens sangbok. Vi trenger all den hjelpen vi kan få for å sette fokus på dem som trenger håp, og spesielt denne julen, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– For meg er Frelsesarmeen det store håpet, sier Herborg Kråkevik med trykk på hver stavelse.

Hun vet hva hun snakker om. Hun har sett håpet tennes i slitne øyne på en av sine tidligere konserter for Frelsesarmeens gjester.

– Min lykkeligste julekveld som voksen tilbragte jeg på Fyrlyset, Frelsesarmeens sted for rusmisbrukere, fortsetter hun.

– Jeg glemmer det aldri. Egentlig skulle jeg bare synge en times tid, men jeg ble invitert til middag etterpå og ble der hele kvelden.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Herborg Kråkevik mener at vi trenger sanger, dikt og historier som kan løfte oss opp.

– Julen er en følelses-forsterkende periode, og jeg tror at julesalmene kan gi oss noe av det vi trenger i vår tid hvor så mye kan bli hult, sier hun.

Salmen hun har valgt som julelåt for Frelsesarmeen avslutter slik: «Guds åsyn vendes til oss fra himlens stol. Når allting endes, vi der skal holde jul». Det bringer Herborg tilbake igjen til ordet håp.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Tenk hvor utrolig viktig håpet har vært for mennesker opp gjennom tidene! Det har skapt så mye kraft og utholdenhet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.