Ny undersøkelse: Nordlandsbedriftene kunne ansatt 4000 flere

jobb varsling

Virksomheter i Nordland kunne ansatt 4000 flere i løpet av inneværende år, dersom søkerne hadde hatt riktig kompetanse. Det viser NAVs ferske bedriftsundersøkelse som ble offentliggjort av High North News i dag.

I Nordland er det størst mangel på arbeidskraft innen helse- og sosialsektoren, bygg og anlegg, undervisning – og transport.

– Det er rekrutteringsproblemer i 44 av om lag 246 yrker det lyses ut stillinger i, slår fylkesdirektør Cathrine Stavnes i NAV Nordland fast.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– I april 2018 har vi registrert 2475 helt arbeidsledige i Nordland, men virksomhetene finner ikke den arbeidskraften de har behov for. Mange av de ledige oppfyller ikke kravene arbeidsgiverne har, sier Stavnes til High North News.

Av 561 spurte bedrifter i Nordland svarer 14 % (7 % nasjonalt) at de har rekrutteringsproblemer. Sammenlignet med fjorårets bedriftsundersøkelse er dette en økning på fire prosentpoeng.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.