Regjeringa gir mer penger til journalistikken

pc

I tilleggsproposisjonen til Statsbudsjettet for 2022 foreslår regjeringa å øke bevilgningen til journalistikk med ti millioner kroner, sammenlignet med den forrige regjeringens budsjettforslag.

Åtte millioner kroner i økt produksjonstilskudd som rettes mot lokalaviser i hele landet, og to millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk (SUJO).

− Lokalavisene og den undersøkende journalistikken er grunnsteiner i lokalsamfunnene og demokratiet vårt. Derfor er jeg stolt over at noe av det første denne regjeringa gjør er å styrke lokalavisene og Senter for undersøkende journalistikk. Dette er mediepolitikk nær folk, og aktiv demokratibygging, sier Åslaug Sem-Jacobsen, mediepolitisk talsperson for Senterpartiet.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Regjeringa vil satse på mediemangfold, pressefrihet og kvalitetsjournalistikk. I regjeringsplattformen er det slått fast at økt tilskudd til lokalavisene ikke skal gå på bekostning av andre mottakere av pressestøtte.

I tillegg ønsker regjeringen å tildele to millioner kroner til Senter for undersøkende journalistikk, som har tilknytning til Universitetet i Bergen og Media City og jobber med å styrke den undersøkende journalistikken i Norge, med et spesielt ansvar for lokale, regionale og mindre medier.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

− Å løfte journalistikken er viktig for oss. Pressefrihet og -mangfold er et viktig fundament for samfunnet vårt, for at vi skal kunne ha kilder vi stoler på, og som er tett på folk. Når vi øker bevilgningen til journalistikk med ti millioner kroner allerede i tilleggsproposisjonen er det fordi vi mener alvor når vi sier at vi vil satse på kvalitetsjournalistikk og en bred medieflora som kommer alle til gode, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.